Hlavní obsah

Vašek a Zbončák v Třinci končí. Druholigový tým povede Neček

Třinec

Pouze jediná výhra nad nováčkem z Vítkovic a předposlední místo v tabulce druhé ligy byly impulsem ke změně na trenérském postu druholigového Fotbalu Třinec. Dosavadní trenérské duo Lubomír Vašek a Martin Zbončák podalo v neděli rezignaci, kterou vedení klubu přijalo. Hned v pondělí se pak klub dohodl na spolupráci s Jiřím Nečkem.

Foto: Petr Rubal

Ilustrační snímek.

Článek

„Výsledky i předvedená hra nebyly podle představ vedení i samotných trenérů. Vážím si toho, že trenéři za mnou přišli a otevřeně chtěli hovořit o dalším působení v klubu s tím, že sami cítí potřebu dát mužstvu nějaký impulz. Po herně i výsledkově nevydařeném utkání s Ústím nad Labem (0:2) nabyli trenéři dojmu, že asi momentálně nejsou schopni mužstvo z této krize vyvést," řekl generální manažer třineckého klubu Karel Kula.

Nabídku vést druholigové mužstvo přijal Jiří Neček, který dříve působil například v Opavě, Sokolově, Košicích či naposledy v týmu polského vicemistra Piast Gliwice. Trenér Neček zná prostředí třineckého klubu velice dobře. Tým vedl v sezóně 2009/2010, kdy skončil Třinec na páté příčce druhé ligy. Pod Javorovým působil rovněž jako šéftrenér mládeže.

Reklama

Související témata: