Hlavní obsah

Ústí - Příbram 1:0Překvapení ve druhé lize. Poslední Ústí se vytáhlo na favorita postupu

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli v pátečním utkání 26. kola FNL nad Příbramí 1:0. Vítězové zůstávají v tabulce na posledním místě, bodově se dotáhli na patnácté Vítkovice a jejich naděje na udržení ve druhé lize žije. Příbram je v tabulce druhá a útočí na postup mezi elitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Miroslav Slepička v akci.

Článek

Příbram venku ztratila body potřetí za sebou. V úvodu ji podržel brankář Boháč. Jenže před poločasem právě Boháč zaspal při přímém kopu domácích, nestihl včas zareagovat na teč ve zdi a Kingueho nepříliš prudká střela skončila v brance.

Už předtím ale měla Příbram šance, které nevyužila. Ve druhé půli bojovali Příbramští nejen s vlastní nepřesností, ale i se silným protivětrem. Domácí naopak pozorně bránili a nedovolili soupeři vyrovnat.

"Tohle utkání nevyhrálo Ústí, ale prohrála si ho Příbram. Měli jsme v prvním poločase využit své šance. Místo toho jsme dostali gól z náhodného trestňáku. A pak jsme nebyli schopni proměnit převahu v branku. Prohráli jsme si to sami," řekl trenér Příbrami Josef Csaplár. "Komplikujeme si to sami neproměňováním příležitostí a ten nahoře nás za to trestá," dodal.

26. kolo druhé fotbalové ligy
Ústí nad Labem - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 43. Kingue. Rozhodčí: Orel - Vitner, Vlček. ŽK: Martykán, Kingue, Šnirc - Průcha, Slepička, Matoušek. Diváci: 973.
Ústí: Vašek - Vaněk, Pokorný, Kingue, Leibl (77. Šnirc) - Zeman, Martykán, Richter (86. Pilík), Peterka - Novotný (90. Gilián) - Jakubov. Trenér: Křeček.
Příbram: Boháč - Skácel (76. Ayong), Kodr, Tregler, Zápotočný (68. Fantiš) - Květ, Grajciar (59. Antwi) - Hlúpik, Průcha, Matoušek - Slepička. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: