Hlavní obsah

Trapas v Srbsku sázkaře neodradil. Osmdesát procent jich věří v postup Sparty

Praha

Fotbalová Sparta má za sebou další rozporuplný start do sezóny. Po nevydařené přípravě sice v úvodních dvou kolech Fortuna ligy dokázala po ne zcela přesvědčivých výkonech naplno bodovat s Opavou a v Jablonci, v mezičase si nicméně uřízla ostudu v Srbsku v duelu 2. předkola Evropské ligy proti Subotici, kterou odskákal trenér Hapal. Teď je zde odveta. Zápas se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ščasný (uprostřed) během tréninku před utkáním 2. předkola Evropské ligy, mezi Spartou Praha a Spartakem Subotica.

Článek

Kanga je zvláštní, jiný, ale pro tým velice důležitý, říká Zdeněk Ščasný

Sparta věří v obrat

Nelichotivý výsledek 0:2 se na Letné pokusí domácí odčinit a pravověrní sparťané nepřestávají věřit. Jinak si snad ani nelze vysvětlit, že od pátku srazili svými vklady kurz na postup svého klubu z 2,33:1 na aktuálních 1,92:1 (Subotica 1,94:1). Na postup Sparty tak trochu překvapivě směřuje přes 80% sázek.

„V lize sice Sparta oba duely vyhrála, že by ale předvedla nějakou hitparádu, se opravdu říct nedalo. Subotica přijela do Prahy bránit postup, takže pro sázku na vítězství v zápase mám pochopení. Ve smyslu postupu už ale musím vyjádřit respekt ke sparťanské fanouškovské a sázkařské komunitě," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Jistě, Ščasný na lavičce je určitým impulsem, jinak ale mnoho argumentů, o které opřít postupovou teorii, nevidím. Bylo by skvělé, kdyby krizová situace hráče nakopla a postup nějak umlátili, tak jednoduché to ale asi nebude. O rozleptané kabině už se taky napsalo mnohé. Jakmile dají Srbové první branku, tak bude po zápase," míní Hanák.

Na výhru Sparty v zápase je kurz 1,18:1, což je optikou bookmakerů velká jistota. Pod kurzem je každopádně opět podepsán fakt, že na výhru Letenských směřuje absolutních 90% vkladů. Na remízu je kurz 7,4:1 a míří na ni 2% sázek. Vítězství Subotice bylo překvapením už v prvním utkání a jakkoliv byli v menšině, někteří sázkaři před týdnem porážku Sparty tušili a svůj vklad zhodnotili zhruba sedminásobně. Tentokrát možná porážka Sparty zaujala 8% sázkařů, kteří by své vklady případně znásobili dokonce 18krát.

Reklama

Související témata: