Hlavní obsah

Gólová záplava nebyla podle rakouského tisku pro Austrii výhodná

VÍDEŇ

Rakouský tisk v pátek v komentářích ke čtvrtečnímu utkání 2. předkola Poháru UEFA mezi vídeňskou Austrií a Jabloncem sice uznává, že diváci si užili atraktivní podívané a nebývalého přídělu gólů, připomíná však, že z hlediska postupových ambicí domácích není výsledek 4:3 příliš výhodný.

Článek

Die Presse pod titulkem "Málo vítaná gólová záplava" píše, že "fanoušci prožívali při zápase lázeňskou kúru horkých a studených střiků". "Sedm gólů udělalo z duelu atraktivní nervák, výsledek jeho pokračování za 14 dní je ale zcela nejistý. Horrův stadión totiž nabídl den otevřených dveří."

"Dopředu lehkonozí, dozadu lehkomyslní" - tak charakterizuje hru Austrie deník Kurier. "Byly to střelecké hody, vysoce zábavná partie a ze všech utkání večera v Evropě zápas nejbohatší na branky, ale - Austria nesmí v odvetě prohrát."

Der Standard hodnotí utkání v kontextu všech vystoupení rakouských týmů v evropských pohárech a soudí, že pro všechny s výjimkou Rapidu, jenž vyhrál 3:0 na hřišti Dynama Tbilisi, platí totéž: postup je blízko, ale zároveň i daleko. "Utkání ve Vídni poznamenalo množství chyb na obou stranách, které vedly ke gólovému ohňostroji, ale pro Austrii výsledek znamená, že ji čeká ještě těžká práce," napsal list.

Gólů se užilo dosyta

Deník Österreich napsal: "Chvíli skvělí, chvíli špatní. ´Fialky´ promarnily pohodlný náskok a nakonec vyhrály jen těsně. Nedůsledná Austria nevyužila možnost rozhodnout o postupu už v prvním zápase. Téměř 6000 diváků si ale užilo gólů dosyta."

Kronen Zeitung se omezuje na konstatování, že Austria po výborném začátku polevila, a předpovídá těžkou odvetu.

Reklama

Související témata: