Hlavní obsah

Norimberk i přes prohru v Lisabonu věří, že jej čekají lepší časy

PRAHA

Prohra, která však z šedivé přítomnosti dává naději na lepší vyhlídky do budoucnosti. Tak mluvili fotbalisté Norimberku poté, co v úvodním zápase třetího kola Poháru UEFA podlehli na hřišti favorizované Benfiky Lisabon 0:1. Ale výkon bavorského klubu, bojujícího s českými hráči Janem Kollerem, Jaromírem Blažkem a Tomášem Galáskem o záchranu v bundeslize, si pochvaloval i nový trenér Thomas von Heesen.

Článek

Ten se vlády nad mužstvem, jenž letos zabředlo do vleklé krize a v německé lize se stále krčí na sestupových příčkách, ujal teprve v úterý, ale ze čtvrtečního představení svého týmu měl dobrý dojem. "Benfiku jsme skoro nepustili do jediné šance, tvrdě jsme pracovali a z toho všeho mám dobrý dojem před nadcházejícími týdny," řekl nový norimberský kouč.

Litoval jen laciné inkasované branky těsně před přestávkou, pod niž se svým zaváháním podepsal český gólman Blažek. "Už v poločase říkal, že ten gól byl jeho. Škoda, že se tam vloudila taková chyba," posteskl si Von Heesen.

Ten by si jistě dokázal představit lepší produktivitu. Norimberk, který v portugalské metropoli povzbuzovalo pět tisícovek jeho fanoušků, na stadiónu Da Luz několikrát zahrozil před brankou Benfiky. Ale ani jedna ze tří šancí, včetně té Kollerovy, se neujala.

"Ale až se nám vrátí do hry Mintál, Vittek, Misimovič a Charisteas, naše útočná síla hodně vzroste," věřil Von Heesen. "Je škoda, že jsme nebyli odměněni brankou. Ale hlavní je, že před domácí odvetou máme pořád šanci postoupit," podotkl nejlepší střelec v historii české reprezentace Koller.

Norimberští ale duel, který je na programu až příští čtvrtek, teď pouští z hlavy a hledí hlavně k sobotnímu těžkému bundesligovému zápasu na půdě Werderu Brémy. "Musíme tam zase jet na plný plyn," burcoval Von Heesen.

Rival Norimberku z Bavorska, věhlasný Bayern, sice vévodí bundeslize, ale při jeho duelu v Aberdeenu se schylovalo k senzaci. Hvězdný tým dvakrát prohrával a nakonec musel být rád za remízu 2:2.

Odveta bude zápasem jejich života

"V pohárové matematice je ale i takový výsledek ze hřiště soupeře v podstatě vítězství. Pro Skoty bude odveta u nás zápasem jejich života, ale jsem přesvědčený o tom, že to přesvědčivě zvládneme," nepochyboval kouč Ottmar Hitzfeld, který své hráče pokáral za to, kolik šancí v Aberdeenu spálili.

Nejlépe z německých klubů tak ve čtvrtek dopadl Hamburk. Ten i zásluhou branky českého záložníka Davida Jarolíma vyhrál 3:1 na půdě FC Curych, který postoupil ze skupiny i na úkor pražské Sparty. A HSV tak má velmi blízko k osmifinále. "Před odvetou pod sebou máme velmi příjemný polštář. Ale i tak nesmíme nic podcenit," nabádal trenér Huub Stevens.

Reklama

Související témata: