Hlavní obsah

Tottenham zachránil brankář, shodují se Britové

LONDÝN

Britský tisk v komentářích ke čtvrtečnímu zápasu Tottenhamu Hotspur s fotbalisty pražské Slavie oslavuje skvělý návrat brankáře Paula Robinsona. Přední deníky se shodují, že to byl bývalý reprezentační gólman, kdo zařídil "Kohoutům" postup, a nepřímo tak oceňují i výkon českého týmu. Není totiž příliš obvyklé, aby při domácích zápasech anglického klubu byl hlavní postavou jeho brankář.

Článek

Deníky konstatují, že hráči Tottenhamu už zřejmě víc mysleli na nedělní zápas s Chelsea a umožnili tak vyniknout svému gólmanovi. Podle listu The Independent se stal Robinson "z nuly hrdinou" a dvěma zákroky nejvyšší kvality zajistil Tottenhamu postup mezi 16 nejlepších klubů v Poháru UEFA.

Robinson po několika nepovedených zápasech přišel o místo v reprezentaci a i v klubu ho ze sestavy vytlačil Radek Černý. Po deseti zápasech se však do branky vrátil, a byl to triumfální návrat. "Odvedl skvělou práci. Má za sebou těžké chvíle, kdy nehrál, ale přesto byl vynikající," ocenil trenér Juande Ramos, který mu navíc svěřil kapitánskou pásku.

Černý podle všeho přijde o finále Ligového poháru

Reportér listu The Telegraph konstatoval, že se Tottenham pořádně zapotil. Diváci prý sice "ospalý" výkon svého týmu občas odměnili pískotem, ale Robinsonovo jméno nadšeně skandovali s přívlastkem "anglická jednička". To jistě nemohl přeslechnout ani reprezentační trenér Fabio Capello, který zápas sledoval v hledišti.

Však mu také novináři hned doporučili, že by měl brankáře Tottenhamu povolat hned na nejbližší zápas s Francií. "V nervózním zápase měl rozhodující slovo. Byl to ten Robinson, jak ho známe. V tom byl největší rozdíl ve srovnání se zápasem v Praze," připomněl list The Times hrubou chybu Radka Černého, která českého gólmana stála místo v brance.

A téměř určitě ho připravila o start v nedělním finále Ligového poháru proti Chelsea. "Pro Černého je to kruté. V deseti zápasech dostal jen devět gólů, což je v Tottenhamu solidní. Ale chyba v Praze ho nejspíš vyřadila z největšího zápasu jeho kariéry," uvedl The Telegraph.

Reklama

Související témata: