Hlavní obsah

Ruský tisk: Baník fotbalistům Spartaku zatopil, ale neměl štěstí

MOSKVA

Spartak Moskva po čtvrteční remíze 1:1 s Baníkem Ostrava sice postoupil do skupiny poháru UEFA, ale absolutně si to nezasloužil. Takový je páteční komentář serveru gazeta.ru, který si stejně jako další ruská média všímá mimořádného tlaku, jemuž domácí fotbalisté čelili v posledních minutách, a série promarněných šancí Ostravy.

Článek

Většinu druhého poločasu se Spartaku v útoku nedařilo prakticky nic a kvůli hloupým chybám jeho obrany hrozilo, že postoupí Baník, píše gazeta.ru. Čas ubíhal pomalu, domácí jen odráželi nápor a snažili se udržet spásnou remízu - situace v jejich pokutovém území se v závěrečných minutách změnila v chaos a paniku a spartakovce opakovaně zachránilo břevno. Podle serveru vůbec nelze pochopit, co se ve druhé půli se Spartakem stalo, když na začátku zápasu ukázal pohlednou a přesvědčivou hru.

Baník prostě spartakovcům pořádně zatopil, poznamenala Komsomolská pravda, podle které ve druhém poločase domácí brnkali na nervy svým příznivcům. Tribuny se sice snažily popohnat hráče kupředu, ale ti jakoby ztratili mladickou kuráž z úvodních minut a zuby nehty se soustředili jen na udržení výsledku, který pro ně znamenal záchranu.

Do posledního okamžiku se misky vah mohly naklonit ve prospěch Baníku, napsala ruská agentura Interfax. Rychlý úvodní gól měl dodat důvěru spartakovcům a naopak demoralizovat soupeře, nicméně hosté postupně stále častěji doráželi na domácí obranu. A ta rychlým útokům ne vždy dokázala čelit.

Především po přestávce se naprosto rozložila kombinační hra Spartaku a jeho obrana, ta připomínala ozónovou vrstvu planety - svými velkými dírami. Během posledních sedmi minut zápasu měli baníkovci několik prakticky stoprocentních šancí a domácí se více spoléhali na paní Štěstěnu než sami na sebe. Čtvrteční zápas ukázal, že pokud jde o štěstí, je ve Spartaku Moskva vše v pořádku, ale aby mužstvo mohlo čelit příštím soupeřům, musí podstatně zlepšit svou hru, poznamenal Interfax.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.