Hlavní obsah

AC Milán vypadl, frustrovaný Beckham chce zůstat

PRAHA

Fotbalová Evropa klubové celebrity nešetří. Odvety 3. kola Poháru UEFA jsou toho dokladem. Třetí tým italské ligy AC Milán ztroskotal na Brémách a ani hvězdný Beckham mu nepomohl. Aston Villa se sice v Anglii dokázala vklínit mezi silnou čtyřku, ale na nerozehraný CSKA Moskva byla krátká. V propadlišti skončily i Fiorentina, La Coruňa, Valencie či Tottenham.

Článek

„Rossoneri“ měli všechno ve vlastních rukou. Po remíze 1:1 v Brémách vedl AC Milán po poločase odvety 2:0 a už se viděl v osmifinále Poháru UEFA. Zápas však nakonec krutě nezvládl. Pizarro dal dva góly a favorita z pohárové Evropy vyšoupl. Zatímco český reprezentant Marek Jankulovski nastoupil až v 77. minutě, jeho hvězdný spoluhráč David Beckham odehrál celý zápas.

„Vypadli jsme, ale to nic nezměnilo na mém rozhodnutí hrát za AC. Pevně věřím, že to neovlivnilo ani rozhodnutí ostatních lidí,“ prohlásil Beckham. Ještě víc než z nečekaného vyřazení je 33letý záložník otrávený z nekonečných dohadů, kde bude po 8. březnu hrát. K tomuto datu mu skončí hostování z Los Angeles Galaxy a navzdory eminentní snaze Milána ho udržet, bude se zřejmě muset vrátit do Kalifornie.

„Je to samozřejmě frustrující,“ líčil Beckham po zápase. „Čile se jedná, hodně se o tom mluví a každý den se mě někdo ptá, co se děje. Já se momentálně snažím soustředit jen na fotbal, všechno je ještě otevřené,“ doufá Angličan.

Čtvrteční jednání mezi kluby však znovu skončilo ve slepé uličce. Milánští za Beckhama nabídli 3 milióny dolarů, Los Angeles Galaxy však chce minimálně 10 miliónů...

Baroš chce dva poháry, v cestě mu stojí Jarolím

Z českého pohledu bude v osmifinále nejpikantnější duel Galatasaray Istanbul - Hamburk. „Chceme vyhrát tureckou ligu a Pohár UEFA,“ vyhlásil minulý týden kanonýr tureckého klubu Milan Baroš. Jenže David Jarolím, kapitán Hamburku, je rázně proti. Tým, který ve skupině vyřadil Slavii, také myslí vysoko.

Zatímco Hamburk neměl s Nijmegenem žádný problém, Galatasaray udolal Bordeaux až v posledních vteřinách. Barošův sen tak žije dál. V roce 2005 vyhrál s Liverpoolem v Istanbulu finále Ligy mistrů. A letos se tady bude hrát finále Poháru UEFA... „Bylo by fantastické hrát finále v Istanbulu a vyhrát. Ale cesta do finále je velmi dlouhá a ve hře je stále mnoho velmi dobrých klubů,“ podotkl Baroš.

Rodák z Vigantic by se do konce sezóny mohl dostat na třicet gólů. V turecké lize útočí na korunu pro nejlepšího střelce, v Poháru UEFA dal čtyři branky. „Dohromady ve všech soutěžích jsem zatím vstřelil dvacet gólů. Kdybych dosáhl na třicítku, bylo by to opravdu fantastické,“ sní Baroš.

Dvojice pro osmifinále Poháru UEFA
Werder Brémy - St. Etienne, CSKA Moskva - Šachtar Doněck, Udine - Zenit Petrohrad, Paris St. Germain - Braga, Dynamo Kyjev - Metalist Charkov, Manchester City - Aalborg, Olympique Marseille - Ajax Amsterdam, Hamburk - Galatasaray.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.