Hlavní obsah

Zůstáváme nohama na zemi, tvrdí slávista Šenkeřík po výhře nad CZ Bělehrad

Po zápase v prvním utkání 4. předkola Evropské ligy měli slávisté znovu úsměv na tváři. Ještě aby ne. Vždyť z výhry se v Evropě neradovali již dlouhých sedmnáct zápasů. A útočník sešívaných Zdeněk Šenkeřík měl po vítězství 3:0 nad Crvenou Zvezdou Bělehrad o to větší radost. O dva góly domácích se totiž sám postaral. „Jsem útočník a od těch se očekává, že góly budu střílet,“ řekl forvard Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Slavie Zdeněk Šenkeřík oslavuje gól proti CZ Bělehrad

Článek

Zápas jste zvládli rozdílem třídy. S tím jste asi nepočítali...

Podařilo se nám vstřelit tři góly. Dvojutkání máme dobře rozehrané, zůstáváme ale nohama na zemi. Tušíme, co nás v Bělehradě bude čekat.

K tomu se ještě dostaneme, co ale vaše dva góly? V lize máte na kontě už tři, tentokrát jste síť soupeře rozvlnil dvakrát...

Samozřejmě jsem moc šťastný, že mi to tam padá. Doufám, že prostor na hřišti ještě dostanu, aby nezůstalo jenom u toho.

Nepřekvapuje vás, že se v nové sezóně tak gólově prosazujete?

Jsem útočník a od těch se očekává, že góly budou střílet. Snažím se na hřišti hledat dobře prostor a to se mi naštěstí teď podařilo dvakrát zúročit.

Jak byste popsal ony tři gólové momenty, které vás výrazně posunují do základních skupin Evropské ligy?

Při prvním gólu jsem doufal, že ke mně míč propadne, načež se mi podařilo hlavou skóre otevřít. Druhá a třetí branka spadly vlastně z dorážek.

Nedá se říct, že by tým Crvene Zvezdy byl postavený ze zkušený hráčů. Právě naopak. Nesehrálo zrovna to klíčovou roli v zápase?

Protivníci v defenzivě byli sice mladí, zato byli ovšem hodně sebevědomí. Hodně do nás zajížděli lokty, což rozhodčí neviděl.

Jako tomu bylo například po půlhodině hry, kdy jste se kvůli tomu rozčiloval a sudí vám za to přišel vyčinit?

Předtím jsem už dostal žlutou kartu, a rozhodčí mě proto domlouval, abych se uklidnil, že už jednu žlutou kartu mám.

A jak tedy do odvety v Bělehradě, abyste nakonec slavili postup?

Tam bude jistě bouřlivé prostředí. Budeme se snažit hrát organizovaně ze zadu a na brejky. Když vstřelíme branku, bude to pro nás hodně dobré.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.