Hlavní obsah

Ukrutné Lille rozsápalo i Monako, dalším chodem má být Slavia

Sešívaným už o moc nejde, s Evropskou ligou se především chtějí rozloučit se ctí. Před čtvrtečním duelem v Lille však nemohou být úplně v klidu. Nejenže doma fotbalisté Slavie s francouzským soupeřem prohráli 1:5, jejich poslední protivník ve skupině navíc oslňuje svojí formou v Ligue 1, kde častuje čtyřgólovými příděly jednoho soupeře za druhým.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slávista Petr Janda v souboji s Jerry Vandamem z Lille.

Článek

Lille ještě nevečeřelo, mohou se ve shodě se známým českým filmem obávat fotbalisté Slavie. Oni sami teď totiž mají být příštím chodem fotbalového otesánka, který se vydrápal již na třetí příčku francouzské ligy. Hráči Lille v neděli zvítězili 4:0 v Monaku, čímž potvrdili skvostnou bilanci. Vyhráli již šestý z posledních sedmi zápasů s celkovým skóre 20:5. V posledních čtyřech ligových zápasech pak nastříleli vždy čtyři góly.

„Prožíváme velmi dobré období. Další velké vítězství bychom si měli užít a vychutnat. Samozřejmě moc dobře víme, že nebudeme v každém zápase dávat čtyři góly. Máme i své slabiny, ale několikrát jsme si potvrdili, že dokážeme zvrátit jakékoliv skóre. To dává týmu velkou sebedůvěru,“ libuje si trenér Rudi Garcia.

Kouč však ihned dodává, že se snaží držet všechny v klubu na zemi, protože dobře namazaný stroj se může kdykoliv zadrhnout. „Výhra v Monaku je pochopitelně dobrým znamením před zápasem se Slavií. Začátek sezóny jsme neměli dobrý, ale od září jsme opravdu dobří a mentálně silní. A ve čtvrtek uděláme vše pro to, abychom postoupili do jarní části Evropské ligy,“ ujišťuje Garcia.

Postup mají ve svých rukou

První dva góly v sezóně si v Monaku připsal brazilský útočník Túlio De Melo. „Jsem šťastný, že jsem týmu konečně pomohl i střelecky. Bylo pro mě strašně těžké trénovat a hrát bez gólů. Jsme na cestě vzhůru a na tom se chci podílet i já,“ jásal Brazilec.

„Zase jsme v popředí tabulky, ale i tak se musíme soustředit vždy jen na nejbližší zápas. Teď je na řadě evropský pohár a Slavia. Před závěrečným kolem ve skupině máme osud ve vlastních rukou. Záleží tedy jen na nás, jestli ve čtvrtek získáme letenky i pro jarní pokračování soutěže,“ připomněl obránce Aurélien Chedjou.

Druhé Lille má v tabulce stejně bodů jako třetí Janov, vzhledem k lepší bilanci ze vzájemných zápasů však výhra nad Slavií dává francouzskému klubu jistotu postupu. Pražané jsou již bez šancí, skončí poslední.

Reklama

Související témata: