Hlavní obsah

Nehrát ustrašeně, nabádá Straka

PRAHA

Odvetné utkání 1. kola Poháru UEFA čeká dnes večer fotbalisty Teplic, kteří přivítají v 17.30 hodin (přímým přenosem vysílá ČT 2) německý Kaiserslautern. Severočeši si z prvního utkání přivezli vítězství 2:1, k postupu jim stačí remíza nebo prohra 0:1. Teplický trenér František Straka před odvetou dodržel rituál - zašel na hřbitov

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Takhle se fotbalisté Teplic radovali po prvním zápase, snad budou mít důvod k radosti i po odvetě

Článek

"Je to pro nás utkání roku. Ale jsme zatím jen v poločase. A odveta bude vyžadovat ještě větší taktické nasazení než  první zápas. Kaiserslautern se určitě nevzdá, bude hrát otevřený fotbal. Udělá všechno pro postup," krotí optimismus teplický trenér František Straka. Nicméně i jemu je jasné, že promrhat nadějný náskok by bylo hříchem.

Hráče bude nabádat k aktivitě, nikoli k vyčkávání a opatrnosti. "Nesmíme hrát ustrašeně, nečekat na ránu od soupeře. A respektovat ho, nikoli se bát. Naopak bude velmi důležité, abychom zaměstnali obranu protivníka, tam je naše šance," nabádá mužstvo Straka.

Horváth by měl nastoupit

Má mírné obavy z nerozehranosti, neboť poslední ligové utkání se hrálo téměř před čtrnácti dny. "Chybí nám rytmus, ale zase jsme doléčili šrámy," přemítá trenér Severočechů. Straší ho zdravotní stav špílmachra  Horvátha, jenž nedokončil pondělní trénink kvůli problémům s třísly. Podle posledních informací by však měl nastoupit.

Pro Straku zápas znamená hodně. Několikrát otevřeně hovořil, že po působení v Německu je to pro něj dost prestižní záležitost. "Hráče jsem však žádnou sázkou nemotivoval. To snad až kdybychom hráli finále, teď to není potřeba," usmívá se trenér.

Lokvence trápí achillovka

Včera tak jako před utkáním v Kaiserslauternu zašel na hřbitov. "Dělám to před každým zápasem. Poprvé to bylo před finále poháru s Jabloncem, který nám zajistil účast v pohárové Evropě," vysvětluje Straka. Zajde k hrobu rodičů, zapálí svíčku a pomodlí se. "Naberu tam duševní sílu, z té pak čerpám," dodává.

Německý tým včera přiletěl kompletní, jen Turek Altintop dorazil do Teplic později kvůli problémům s vízy. "Věřím, že se nebude opakovat utkání v Kaiserslauternu, které jsme nezvládli. Chceme postoupit. K tomu je potřeba maximální disciplína, jinak to nepůjde," přemítá trenér německého týmu Erik Gerets. Možná bude muset oželet českého reprezentanta Lokvence, jehož trápí problémy s achillovkou.

Pravděpodobné sestavy:
Teplice:
Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Leitner - Verbíř, Horváth, Lengyel, Voříšek - Rezek, Benčík
Kaiserslautern:
Wiese - Gramozis, Lembi, Mettomo, Tchato - Kosowski, Riedl, Freund, Dominguez - Klose, Lokvenc (Altintop).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.