Hlavní obsah

Kruté, lkal po vyřazení trenér Hašek. Věděl, že Sparta přišla o postup i o Vacka

PRAHA

Zklamání je slabé slovo. Fotbalovou Letnou zaplavilo po vyřazení s rumunskou Vasluí neskutečné rozčarování a obrovská trýzeň, že její Sparta na cestě Evropskou ligou končí a ve skupině druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže si nezahraje. „Je to kruté! Jsme obrovsky zklamaní, protože do posledních vteřin jsme věřili v druhý gól a alespoň v prodloužení. Ale vyjadřovat se v tuto chvíli k odpovědnosti za vyřazení nebudu. Na to odpoví až následující hodiny a dny,“ pravil evidentně vykolejený sparťanský kouč Martin Hašek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Hašek, první trenér fotbalistů Sparty, byl rozčarovaný.

Článek
Fotogalerie

Tvrdá lekce. A ještě krutější vystřízlivění. „Sedm z osmi podzimních zápasů jsme vyhráli, a přesto v Evropské lize končíme,“ jako by letenský trenér Martin Hašek nedovedl pochopit, co se ve čtvrtečním večeru událo. Jeho celek dvougólové manko z Rumunska nesmazal a z Evropské ligy vypadl.

Vacek hrál za Spartu naposledy

„Prohráli jsme si postup v Rumunsku, kde jsme ani jako tým, ani jako jednotlivci nepodali dobrý výkon. Nikdo tam nesnesl vyšší měřítko a v odvetě se nám pak už nepovedlo ztrátu dohnat,“ věděl Hašek své. „Nemáme lepší hráče než Vaslui, přesto byl rumunský celek hratelný a postoupit jsme mohli,“ přiznával a už věděl, že v dalších zápasech se bude muset obejít bez Kamila Vacka, jehož Sparta uvolňuje do italského Chieva.

Sparťan Kamil Vacek bojuje s Milanovem z Vaslui o míč.foto: Právo/Jan Handrejch

"Měl jsem v hlavě, že hraji poslední zápas za Spartu. V pátek odlétám do Itálie, kde jsem s Chievem dohondutý na čtyřleté smlouvě. Loučení je pro mě bohužel smutné. Zatím nám v sezóně nevyšel jediný zápas a ten nás paradoxně připravil o to nejdůležitější. Sparta a poháry k sobě přece patří," smutnil Vacek, který stejně jako celý realizační tým musel v závěru naslouchat skandujícím fanouškům požadujícím Chovancovu demisi.

Trenér o hrozbě nic neví

"Nedokážu posoudit, kolik fanoušků to bylo, ale každý pokřik vztahuji i na sebe, protože se sportovním manažerem úzce spoluzpracujeme," reagoval na nespokojené výkřiky publika první sparťanský trenér Martin Hašek. Že by snad nad sebou po vyřazení z Evropské ligy cítil nějakou hrozbu, o tom bezprostředně po zápase uvažovat nechtěl.

"O ničem nevím, nikdo mně neoznámil, že by nade mnou nějaká hrozba visela, pokud nepostoupíme. Ani nade mnou, ani nad někým dalším z realizačního týmu," pravil klidně.

Jarošík z návratu v rozpacích

Hodně rozpačitý byl z návratu do sparťanského dresu Jiří Jarošík. „Představoval jsem si ho rozhodně jinak. Vrátil jsem se, nabízela se nám šance na postup, jenže my ji nevyužili. Strašně mě to mrzí,“ přiznával Jarošík, jenž se dostal na trávník až po přestávce a navíc v hodně nezvyklé roli. Jako posila ofenzívy!

Jiří Jarošík lituje promarněné šance v utkání proti Vaslui.foto: Právo/Jan Handrejch

„Byla to pro mě hodně nezvyklá role, v níž jsem dlouho nehrál, ale snad jsem ji zvládl. Necítil jsem se nejlépe, ale snažil jsem se dát do utkání všechno.“

Také autor jediného gólu Manuel Pamič zdůraznil, že postup si Sparta prohrála už v Rumunsku. "Bylo neuvěřitelné, jak soupeř v odvetě simuloval a zdržoval. To jsme ale čekali, na to nás trenéři upozorňovali. Nedá se nic dělat, motivaci neztrácíme. Ligu vedeme a už v pondělí hrajeme v Plzni," poukázal Pamič.

Reklama

Související témata: