Hlavní obsah

Koubek: Výhry i postupu nad zákeřným soupeřem si ceníme

Akureyri

Fotbalisté Mladé Boleslavi opouštěli islandské město Akureyri s pocity, že splnili svoji povinnost při výhře 1:0 a stvrzení postupu do 3. předkola Evropské ligy. Kouč Středočechů Miroslav Koubek řekl, že jej soupeř - tým amatérských fotbalistů z druhé islandské ligy - zaskočil svým drsným a místy zákeřným stylem. Boleslavští se už také těší na další souboj s nizozemským Enschede.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Miroslav Koubek

Článek

"Cením si toho, že jsme v další fázi soutěže. Byl to pro nás hrozně nepříjemný soupeř. Velmi divoký, místy až velmi zákeřný. Byly tam zákroky po odehrání míče, někdy šlo až o zdraví," řekl Koubek. "Ale i tak to pro nás byl užitečný zápas, jednoduchý rozhodně ne. Hra domácích nás zaskočila a stálo nás to dost bolesti. Jsme rádi i za to, že jsme přispěli českému pohárovému koeficientu," poznamenal Koubek.

Výhrady měl kouč i k vítěznému celku

Výhrady měl ale i k vystoupení svého týmu, který čelil dvěma penaltám domácího celku. Akureyri však ani jednu neproměnilo. "Pod tlakem soupeře jsme dvakrát zbytečně chybovali a nabídli mu penalty, to by se stávat nemělo. Chyby byly i v útoku. Do šancí jsme se dostávali, ale zbrklostí jsme je nedotahovali do konce. Měli bychom si s takovými situacemi poradit lépe," uvedl Koubek.

I útočník Martin Nešpor na výkonu týmu viděl dost nedostatků. "Měli jsme další možnosti na to, abychom aspoň jednu proměnili a výhru pojistili. Bylo to ale i tím, že nás soupeř okamžitě při převzetí míče dorážel, nedovolil nám moc rozvinout akce a těžko jsme se s tím srovnávali. Dopředu jsme moc kvalitní nebyli," řekl Nešpor. "Hlavní ale je, že jsme celkem hladce postoupili. To se počítá," dodal.

S Enschede očekávají lepší fotbal

Boleslavští čekají, že s Enschede si "užijí" lepší fotbal. "Mělo by to být snad úplně o něčem jiném. Enschede je kvalitou určitě o dost výš než Islanďani. Mělo by to být koukatelnější," věřil Nešpor.

Kouč Koubek logicky očekává i mnohem těžší konfrontaci než s islandským sokem. "Půjde o úplně jinou úroveň," řekl Koubek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.