Hlavní obsah

Trenér Udine alibi nehledal. Hned jsem věděl, čeho je Liberec schopný, hlesl Guidolin

Terst

Na Apeninském poloostrově platí trenér Francesco Guidolin za ostříleného kormidelníka, který toho ve své kariéře zažil opravdu hodně. Jenže čtvrteční duel play off Evropské ligy s Libercem, který Slovan v italském Terstu senzačně vyhrál 3:1, zůstane v jeho paměti vrytý ještě hodně dlouho. Dvě nastřelené tyče, břevno a spousta dalších neproměněných šancí... Sedmapadesátiletý trenér však nehledal výmluvy. „Prostě to nebyl náš večer,“ hlesl kouč Udine.

Foto: Walter Parisotto, ČTK/AP

Zklamaný kouč Udinese Calcio Francesco Guidolin po porážce s Libercem.

Článek

Pro italský celek to byla velká rána. Úvodní duel Evropské ligy musel kvůli rekonstrukci svého stadiónu hrát v nedalekém Terstu, takže se nemohl spolehnout na značnou část svých příznivců. A několik tisícovek věrných diváků, kteří nakonec přišli, nevěřilo svým očím.

„Měli jsme opravdu hodně smůly," hodnotil čtvrteční duel trenér Udine Francesco Guidolin. Jeho svěřenci se na chvíli stali mistry v zahazování i těch nejvyloženějších šancí. „Neprožili jsme dobrý večer, přestože ještě v poločase jsem věřil v dobrý výsledek. Za normálních okolností jsme měli vyhrát, ale Liberec měl silného hráče - štěstí," dodal.

Domácí výsledek 1:3 bral Guidolin střízlivě a výmluvy nehledal. Hra českého celku ho prý nepřekvapila.

„Nemůžeme hledat výmluvy, bez gólů to nejde. Hned jsem věděl, čeho je Liberec schopný. Přijel a už z první střely na bránu dal gól. Byla to jejich taktika - proměnit šance a odvést si přijatelný výsledek. Sehráli tu vynikající zápas. Nebudu ale mluvit o naší smůle, nechci si vytvářet zbytečná alibi," tvrdil sedmapadesátiletý trenér v italských médiích.

Fotbalisty Udine čeká příští čtvrtek v odvetě na severu Čech ještě hodně práce, ale postupových šancí se ještě nevzdávají.

„Věříme, že se situace ještě může obrátit. Ovšem abychom mohli postoupit, musíme podat maximálně koncentrovaný a zodpovědný výkon," doplnil Guidolin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.