Hlavní obsah

Sporting Lisabon míří do čtvrtfinále Poháru UEFA

PRAHA

Fotbalový Pohár UEFA už dva roky nepoznal jiného vítěze než týmy z Pyrenejského poloostrova a i tato sezóna zatím nasvědčuje tomu, že by se tradice mohla prodloužit. Ve hře jsou stále tři španělské týmy a vůbec nejlépe má do čtvrtfinále nakročeno Sporting Lisabon, který na hřišti silného Middlesbrough před týdnem vyhrál 3:2.

Článek

To jej v očích expertů pasovalo do role nástupce FC Porto a Valencie a zdaleka ne proto, že se na jeho stadionu bude hrát finálový zápas. S vynikajícím brazilským střelcem Liedsonem, s osmi brankami nejlepším střelcem soutěže, představuje Sporting velkou hrozbu. Hráči Middlesbourgh se o tom přesvědčili v prvním zápase, kdy během šestnácti minut třikrát inkasovali.

Anglický klub se navíc v odvetě bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce Nizozemce Hasselbainka, který si poranil koleno.

Vachoušek bude chybět kvůli trestu

Ze španělských klubů má zatím do dalšího kola nejdál FC Sevilla, která s Parmou doma uhrála jen bezbrankovou remízu. Její víkendová prohra se Zaragozou byla pro ni pátým zápasem bez výhry, ale i když šňůru nepřetrhne, může postoupit. K tomu by jí stačila remíza 1:1, ale Španělé už v posledních dvou zápasech vyšli střelecky naprázdno.

Stejný výsledek uhrála Zaragoza na půdě Austrie Vídeň, ale v odvetě si bude muset dát pozor na Libora Sionka. Český záložník v minulém kole vyřadil Bilbao dvěma brankami na jeho hřišti a troufá si i na Zaragozu. Jeho krajan Štěpán Vachoušek zápas vynechá kvůli trestu.

René Bolf si společně se spoluhráči z Auxerre přivezl z Lille výhru 1:0 a je to jeho tým, kdo má ve francouzském duelu blíž k postupu.

Čtvrteční program:
18:30, CSKA Moskva - Partizan Bělehrad, první zápas 1:1
20:45, AC Parma - FC Sevilla, 0:0, AJ Auxerre - Olympique Lille, 1:0, Real Zaragoza - Austria Vídeň, 1:1, Sporting Lisabon - FC Middlesbrough, 3:2.

Reklama

Související témata: