Hlavní obsah

Selhal jsem, kál se po prohře s Freiburgem smutný Rabušic

Liberec

Na Michaela Rabušice Liberec spoléhá jako na kanonýra, v duelu proti Freiburgu však selhal. Měl dvě obrovské šance, jenže dvakrát trefil tyč. „Prohru beru na sebe, je to moje chyba. Minimálně jednu z těch šancí jsem měl proměnit,“ litoval liberecký fotbalista.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Michael Rabušic

Článek
Fotogalerie

Dobře věděl, že Liberec nesehrál moc dobrý zápas. „Začátek z naší strany nebyl zrovna nejlepší, začali jsme hrát až v době, kdy jsme dostali gól. Celkově musíme uznat, že nás Freiburg přehrál. Byli přímočařejší a proměnili dvě svoje šance. My jsme měli dát gól mnohem dřív, jenže já selhal," bral vinu na sebe Rabušic.

Liberečtí tak budou hrát o postup do posledního kola. V Estorilu však musí udělat víc bodů, než uhraje Freiburg doma se Sevillou. „Pojedeme tam s cílem vyhrát a musíme doufat, že to bude stačit," přiznal Rabušic. „Dokud je šance, budeme se o ni rvát, i když situaci nemáme ve svých rukou. Ale bude to hodně těžké. Estoril je dobrý soupeř a určitě nebude chtít doma v posledním zápase prohrát," tvrdil kouč Jaroslav Šilhavý.

Po utkání s Freiburgem nehledal výmluvy a vítězství německého týmu označil za zasloužené. „Hráli disciplinovaně vzadu, vpředu využili z minima maximum. Ale musím pochválit i svoje kluky, že se za nepříznivého stavu nepoložili. Dokázali jsme snížit, ale na víc už jsme nedosáhli," litoval trenér.

V táboře Freiburgu bylo naopak hodně radosti. „Strašně důležitá výhra," oddychl si český stoper Pavel Krmaš. „Potřebovali jsme tři body, abychom zůstali ve hře, cíl jsme splnili. Teď máme postup ve svých rukou a byl bych rád, kdybychom to v posledním zápase zvládli. Se Sevillou nás čeká pořádně těžká práce, ale bylo by škoda tu šanci pustit," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.