Hlavní obsah

Nic nevzdáváme. Udeřili jsme doma, musíme udeřit i na Ukrajině, plánuje plzeňský střelec Tecl

Plzeň

V přípravě se mu střelecky nedařilo, neboť v posledních sedmi přátelských duelech se Stanislav Tecl neprosadil, v pohárové konfrontaci s ukrajinským Šachtarem to však byl on, kdo otevřel po hodině hry skóre. „Kdyby to byl jediný gól utkání, byly by naše postupové šance mnohem větší,“ litoval, že na jeho trefu promptně odpověděl brazilský legionář v dresu Doněcku Luiz Adriano, který o dvě minuty později skóre srovnal a hosté tak uhráli v Plzni v prvním střetnutí vyřazovací části Evropské ligy remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl slaví gól proti Šachtaru Doněck.

Článek
Fotogalerie

V závěru přípravy ani gól, přesto jste nakonec dostal proti Šachtaru v útoku přednost. Znamená to snad, že trenér Uhrin už rozhodl, kdo je v jeho představách jedničkou mezi útočníky?

Tak to nevím, do trenérových plánů nevidím. Proti Šachtaru jsem prostě nastoupil já a jsem rád, že se mi povedlo vstřelit branku. Čekání bylo už přece jen dlouhé...

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Branku důležitou, nikoli však vítěznou, protože Doněck okamžitě odpověděl a vyrovnal. To jste až tolik po vedoucí trefě vypadli z koncentrace?

Šlo o jedinou větší chybu, které jsme se v utkání dopustili, a takový soupeř, jakým Šachtar byl, ji okamžitě potrestá.

Přitom jste si s ním věděli dlouho rady, jeho hru eliminovali, i s brazilskými legionáři se vypořádali...

Kluci vzadu hráli skutečně výborně. Kloubouk dolů, jak soupeřovy akce odvraceli. Brejky Šachtaru byly totiž smrtící, neboť hlavně jejich Brazilci jsou hrozně rychlí, skvělí ve hře jeden na jednoho a jen těžko se zastavují. Dají si narážečku a nikdo neví, co udělají dál.

I proto bude odveta za týden v Doněcku hodně těžká. Věříte pořád ještě v postup?

Budeme bojovat a rvát se, abychom uspěli. Když jsme dali Šachtaru gól v prvním zápase, proč bychom ho nemohli vstřelit i v odvetě?  Budeme muset hrát podobně zezadu jako doma, ubránit jejich rychlé hráče a sami udeřit.

Tak jako se to povedlo vám při standardní situace?

To byla zásluha Horvátha, který rychle rozehrál trestný kop, a Čišovského, jenž mně míč parádně předložil.

První utkání pod novým trenérem Uhrinem jste zvládli, se Šachatrem neprohráli a udrželi si tak naději pro odvetu. Lišil se nějak první ostrý zápas pod jeho vedením od těch, které jste na evropské pohárové scéně hráli s koučem Vrbou?

Žádné změny se nekonaly, protože trenér Uhrin navazuje na pana Vrbu. Přitom samo sebou přidává věci, které chce zlepšit a tím nás posunout dál.

Nenabádal vás Uhrin k ještě větší aktivitě v úvodu střetnutí? Nechtěl, abyste zápas rozhodli hned v nástupu?

Skutečně jsme na ně chtěli vletět, a proto jsme začali aktivně. Jenže oni převzali postupně iniciativu a měli míč pod kontrolu. Hráli ale spíše vzadu, takže v této fázi zase až tolik nebezpeční nebyli a my si s nimi věděli rady. I proto všichni cítíme, že jsme nad nimi vyhrát mohli.

Reklama

Související témata: