Hlavní obsah

VIDEO: Barcelona bez Messiho nasázela pět gólů. Dvě Villovy branky pomohly do čtvrtfinále poháru

Fotbalisté Barcelony porazili v osmifinálové odvetě španělského Královského poháru Cordóbu 5:0, když po dvou gólech vstřelili David Villa a Alexis Sanchez, pátý přidal Thiago Alcântara. Lionel Messi seděl jen na lavičce náhradníků. Ve čtvrtfinále čeká na Barcelonu Málaga.

Parádní první gól Davida Villy proti Cordobě

 
Článek

Jednatřicetiletý Villa v dosavadním průběhu sezóny patří v katalánském klubu mezi náhradníky, proti Córdobě však nastoupil od začátku, protože Barcelona šetřila řadu opor v čele s majitelem Zlatého míče Lionelem Messim.

Villa se za důvěru odvděčil dvěma góly a ve čtyřech pohárových duelech tak zaznamenal celkem pět branek. "Odehrál skvělý zápas a ukázal, že by pro nás zase měl být důležitým hráčem," řekl asistent Jordi Roura. Ten na lavičce zastoupil hlavního trenéra Tita Vilanovu, který po operaci nádoru odletěl na vyšetření do USA.

V dalších zápasech remizovalo Atlético Madrid 0:0 v Getafe a po úvodní výhře 3:0 narazí ve čtvrtfinále na Betis Sevilla, který vyřadil druholigový celek Las Palmas. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Zaragoza se Sevillou a Real Madrid s Valencií.

Vvýsledky osmifinálových odvet Španělského poháru
Barcelona - Cordoba 5:0 (17. Thiago, 21. a 26. Villa, 55. a 85. Alexis), první zápas 2:0, postupuje Barcelona
Getafe - Atlético Madrid 0:0, první zápas 0:3, postupuje Atlético
Betis - Las Palmas 1:0 (85. Castro), první zápas 1:1, postupuje Betis

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.