Hlavní obsah

Čech touží po Superpoháru. Robben, Ribéry a spol. prý mají papírově větší šance

Praha

Bitva gigantů v Praze se blíží. Fotbaloví příznivci již pomalu upínají svou pozornost do Edenu, kde se v pátek o evropský Superpohár utká poslední vítěz Ligy mistrů Bayern Mnichov s Chelsea, jež v květnu ovládla finále Evropské ligy. Pikantní příchuť bude mít duel pro Petra Čecha, který si po šesti měsících opět zachytá v barvách Blues v Praze. Nebude to však na Letné, kde strávil část své kariéry, nýbrž v Edenu, domovském stánku Slavie. Reprezentační brankář věří, že mu jeho domovina přinese štěstí a s londýnským celkem vybojuje prestižní trofej, kterou s Chelsea jako jedinou nikdy nevyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

"Bude to pro mě úplně jiné, než když jsem hrál s Chelsea Evropskou ligu na Spartě skoro před samými českými příznivci. Teď se hraje na neutrálním hřišti a drtivá většina lidí na stadiónu bude fandit Chelsea nebo Bayernu. Je mi jasné, že českých fanoušků se tam dostane hodně málo. Ale i tak se do Edenu moc těším. Je pěkný zahrát si o Superpohár doma a doufám, že mi to přinese štěstí," řekl Čech na svých oficiálních stránkách.

O Superpohár usiloval s Chelsea coby vítěz Ligy mistrů již loni, anglický celek ale nestačil v Monaku na Atlétiko Madrid (1:4). "Ten zápas se nám vůbec nepovedl. Na co jsme sáhli, to jsme pokazili. Zaslouženě jsme prohráli," přiznal Čech.

Teď má s Blues druhou příležitost a chce ji využít. Uvědomuje si však, že jeho mužstvo čeká nesmírně silný tým, který touží Chelsea oplatit porážku z loňského finále Champions League.

Rozhodne momentální forma

"Minulou sezónu měli vynikající. Vyhráli tři trofeje a mají na co navazovat. Začátek téhle sezóny zvládli až na německý Superpohár slušně. Mužstvo až na pár výjimek zůstalo pohromadě, koupili ještě nějaké nové hráče a určitě budou mít zase nejvyšší ambice. Díky novému trenérovi sice hrají trošku jinak, ale kvality útočných hráčů jsou stejné. Ať jsou to Robben, Ribéry, Mandžukič a další," ocenil kvality protivníka jedenatřicetiletý gólman, jenž vidí procentuální šance obou mužstev padesát na padesát.

"Možná papírově je jako úřadující vítěz Ligy mistrů o něco větší favorit Bayern, ale šance jsou podle mě vyrovnané. Rozhodne momentální forma," tvrdí.

Čech bude mít v hledišti podporu rodinných příslušníků. "Dostali jsme každý z hráčů šest lístků. Takže přijde manželka s bráchou plus moje sestry a jejich manželé. Nedostanu tam ani všechny lidi z rodiny. Na to bych lístků potřeboval padesát. A kdybych chtěl vyhovět všem známým, kteří mi o vstupenky říkali, musel bych jich mít tak sto," připomněl Čech, který v rodné zemi po utkání zůstává.

"Pojedu navštívit rodinu, strávím s nimi víkend a v pondělí vyrazím na sraz reprezentace," uzavřel brankář Chelsea.

Kdo vyhraje Superpohár?
Bayern Mnichov
48,9 %
Chelsea
51,1 %
Celkem hlasovalo 15051 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.