Hlavní obsah

Sheffield začal u soudu bojovat o záchranu v anglické lize

LONDÝN

Vedení fotbalového klubu Sheffield United v pondělí zahájilo před soudem boj o udržení v Premier League. Klub totiž chce, aby byly West Hamu United odečteny body za pochybení při přestupu Argentinců Carlose Teveze a Javiera Mascherana. Fotbalová asociace za to londýnský celek potrestala pokutou 5,5 miliónu liber, což je nejvyšší pokuta v historii anglického fotbalu, k bodovému odpočtu ale nesáhla.

Článek

"Jsme velmi sebevědomí. Nevěřím, že můžeme u soudu prohrát," řekl novinářům po pondělním slyšení, které bude pokračovat ještě v úterý, šéf klubu Kevin McCabe.

"Přece bychom nešli tak daleko, kdybychom pochybovali o úspěchu. Myslím, že případ je jasný. Disciplinární komise vynesla naprosto absurdní rozhodnutí, které musí být uvedeno na pravou míru," dodal s tím, že kvůli sestupu Sheffield přijde o 50 miliónů liber.

"To pro nás není zase tak velká částka. Jde nám o princip. Proč by měl sestoupit klub, který dodržoval všechna pravidla, zatímco ti, co je porušili, se zachránili," prohlásil McCabe.

Při přestupech argentinských reprezentantů, kteří do Londýna přišli z brazilského Corinthians, byl problém v tom, že práva na hráče jsou majetkem společnosti Media Sports Investment. Podle regulí Fotbalové asociace je však přísně zakázáno, aby hráče vlastnila třetí strana.

Reklama