Hlavní obsah

Rosický má po dovolené, ve středu nastoupí do přípravy Arsenalu

PRAHA

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický ukončil dovolenou a vydal se do Londýna, kde se ve středu připojí do přípravy Arsenalu. "Kanonýři" jsou sice v plném tréninku už týden, ale Rosický stejně jako další reprezentanti dostali souhlas k pozdějšímu nástupu. Na svém webu se Rosický ohlédl za krátkým létem a podíval se i do nejbližší budoucnosti.

Článek

Původně to vypadalo, že místo odpočinku stráví léto především u lékařů. Po skončení klubové sezóny se totiž podrobil operaci, při níž mu byly odstraněny naráz všechny čtyři zuby moudrosti. Zdravotně se stačil dát rychle dohromady, krátce po zákroku dokonce odehrál kvalifikační zápas proti Walesu.

A pak si konečně užíval letní pohody - při tenisu s kamarády, u moře se svou přítelkyní. Přitom stačil nabírat i kondici pro novou sezónu. "Plnil jsem individuální tréninkový plán, který jsme dostali v Arsenalu. Naposledy jsem vyrazil k výběhu ještě v pondělí, chci být na přípravu v pohodě," svěřil se Rosický.

Postup do Ligy mistrů je povinností

V příštích dnech ho ale čeká tvrdší práce. Celý kádr vyrazí na tréninkový kemp do Rakouska, kde ho čekají přípravné zápasy s tureckým Genclerbirligi a také se Salcburkem, v němž se může český kapitán potkat mimo jiné v přímém duelu se svým dřívějším sparťanským a reprezentačním parťákem Vratislavem Lokvencem.

Ještě větší pozornost bude upřena na turnajové zápasy v Emirates cupu, který se hraje na stadionu Arsenalu, později tým zamíří na turnaj do Amsterodamu. Čekají ho soupeři zvučných jmen Ajax, Lazio, Paris St. Germain nebo Inter Milán, v srpnovém předkole pak boj o právo startu v Lize mistrů.

"Je to takový první vrchol sezóny, ale už jsme si to prošli před rokem. Samozřejmě postup je pro nás povinností, ale ty zápasy nebývají vůbec lehké a musíme se na to dokonale připravit. Už teď se těším," prohlásil Rosický.

Juventus nekomentuje

I na dálku pozorně sledoval, co se v londýnském klubu dělo. "Samozřejmě vím, že odešel Henry a přišel Eduardo, ale většina hráčů zůstala, a to je před další sezónou dobrá zpráva. Loni se náš mladý tým sehrával, letos by mohl jít výkonnostně znovu nahoru a sehrávání zúročit," tvrdí český kapitán na své webové stránce. Spekulace o tom, že by mohl v Juventusu nahradit Pavla Nedvěda, nijak nekomentoval.

Reklama

Související témata: