Hlavní obsah

Blackburn ukončil šestizápasové čekání na výhru, porazil Derby

LONDÝN

Kanonýr Roque Santa Cruz pokračuje v anglické Premier League v úctyhodném střeleckém představení. Paraguayský útočník v neděli jedním gólem pomohl Blackburnu k vítězství 2:1 nad posledním Derby a vylepšil svoji bilanci na osm gólů v pěti zápasech.

Foto: AP

Ilustrační foto

Článek

Derby si připsalo patnáctou prohru v sezóně a s pouhými sedmi body zůstává beznadějně poslední. Blackburn naopak ukončil šestizápasové čekání na výhru a je devátý.

Dnes ale bylo Derby blízko druhému vítězství v sezóně. Do vedení poslal domácí Matt Oakley, v 38. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Steven Howard, nabídnutou penaltu však zahodil. Trest na sebe nenechal dlouho čekat a minutu nato vyrovnal Santa Cruz. Výsledek stihl ještě do přestávky otočit David Bentley.

Ve druhém dnešním duelu přivítal pátý celek soutěže Manchester City čtvrtý Liverpool. Domácí si po bezbrankové remíze udrželi neporazitelnost na vlastním hřišti, podruhé za sebou ale na City of Manchester Stadium ztratili body. Jako první v sezóně dokázal na hřišti City bodovat po remíze 2:2 ve čtvrtek Blackburn. Liverpool tak ztrácí na vedoucí Arssenal už deset bodů.

Anglie - 20. kolo
Derby - Blackburn 1:2 (27. Oakley - 39. Santa Cruz, 42. Bentley), Manchester City - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: