Hlavní obsah

Lehmann vzdal marný boj v Arsenalu, vrací se do Dortmundu

LONDÝN

Německý reprezentační brankář Jens Lehmann vzdal svou snahu probojovat se zpátky do sestavy Arsenalu a vrací se do Borussie Dortmund, odkud v roce 2003 do londýnského klubu přestoupil. Osmatřicetiletý fotbalista chce pravidelně chytat, aby se udržel na pozici gólmanské jedničky v národním týmu a nechyběl na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku.

Článek

Na odchodu z Arsenalu přitom Lehmann finančně prodělá. Podle neoficiálních informací mu v Dortmundu nabídli roční plat milión eur, zatímco v Londýně by si přišel na trojnásobek.

"S Jensem jsme na všem dohodnutí," řekl listu Bild sportovní manažer Borussie Michael Zorc. Arsenal Lehmannovi v odchodu nebránil.

Po nepřesvědčivých výkonech v úvodu sezóny musel zkušený Němec přepustit místo v brance Španělovi Manuelu Almuniovi. V letošní Premier League nastoupil jen dvakrát v úvodu soutěže, dres "Kanonýrů" oblékl naposledy o víkendu v utkání Anglického poháru proti Burnley. Ve středečním derby s Tottenhamem v semifinále Ligového poháru však už trenér Arséne Wenger postavil mladého polského brankáře Lukasze Fabianského.

Lehmann hned po svém příchodu získal s Arsenalem v roce 2004 anglický titul, předloni se s ním probojoval do finále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: