Hlavní obsah

Trenérovi Chelsea a jeho manželce vyhrožoval anonym smrtí

LONDÝN

Trenér fotbalistů Chelsea Avram Grant je pod přísným dohledem ochranky. Izraelskému kouči a jeho manželce Tzofitě totiž kdosi vyhrožoval smrtí a do tréninkového centra v Cobhamu mu poslal anonym s neznámým práškem.

Článek

"Jsi zákeřný a z......ý židovský bastard. Až se nadechneš prášku, zemřeš pomalou a bolestivou smrtí," stálo podle listu The Sun v dopise, který v úterý otevřeli zaměstnanci tréninkového centra.

V listu také bylo několik obscénních sexuálních výhrůžek na adresu Grantovy ženy. Trenér ani nikdo z týmu, za který chytá český brankář Petr Čech, však v centru nebyl, protože Chelsea v úterý hrála v Řecku osmifinálový duel Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus.

Do Cobhamu byla okamžitě zavolána policie, záchranka, hasiči a celý areál byl uzavřen. Expertiza poté odhalila, že prášek je neškodný, trenér však okamžitě dostal několik bodyguardů.

"Už jsme si mysleli, že potíže s fanoušky jsou za námi, ale tohle je velmi konkrétní hrozba, kterou nelze ignorovat," řekl listu nejmenovaný funkcionář Chelsea. Grant byl totiž po zářijovém jmenování do funkce fanoušky kritizován, že díky blízkému přátelství s majitelem klubu Romanem Abramovičem "namydlil schody" svému předchůdci Josému Mourinhovi.

Reklama

Související témata: