Hlavní obsah

Rosický po zranění začíná s tréninkem

PRAHA

Český reprezentační záložník Tomáš Rosický se už brzy může objevit po zranění na trávníku. Svolení k tomuto kroku dostal od lékařských specialistů Arsenalu Londýn, jehož klubové barvy hájí. „Postupně začnu pod dohledem kondičního trenéra zvyšovat tréninkové dávky, ale na Milán ještě připraven určitě nebudu," vzkázal na svých stránkách fanouškům Rosický.

Článek

Tomáš Rosický si své zranění přivodil na konci ledna, kdy v utkání 4. kola FA Cupu odehrál pouhých devět minut. "Léčba se protáhla déle, než se očekávalo. Dokonce jsem během toho období dostal do místa i dvě specialní injekce, ale okamžitý účinek neměly. Až v posledních dnech lékaři zjistili, že se můj stav zlepšil natolik, že mohu začít s postupným zapojováním do přípravy,“ může těšit zlepšující se stav svého svěřence Arséna Wengera.

Tomu zdá se český špílmachr na hřišti v anglické nejvyšší fotbalové soutěži chybí, jelikož v posledních dvou utkání Kanonýři ztratili čtyři body. Ve 22. kole remizovali Rosického spoluhráči 2:2 na hřišti sestupem ohroženého Birminghamu, sobotní bod za remízu 1:1 musel v domácím zápase proti Aston Ville zachraňovat až v nastaveném čase utkání Bendtner.

Žádná souvislost s dřívějšími zraněními

Kouč Arsenalu Wenger tak s napětím očekává, kdy bude moci využít sil uzdraveného Malého Mozarta, který si dobu úplné rekonvalescence netroufá odhadovat. "Tak to je pokaždé jiné a nelze to předvídat ani nyní. Uvidím, jak se bude stav nohy lepšit a hlavně, jak mi dovolí zvyšovat tréninkové dávky lékaři. Jistě vím jen to, že určitě ještě nebudu připraven na odvetu Ligy mistrů v Miláně, která se hraje v úterý 4. března,“ dodal český reprezentant.

Rosický byl v průběhu minulého roku několikrát mimo hru kvůli svalovému zranění, které se prý k současnému problému nevztahuje. „Od říjnového návratu jsem žádné problémy neměl a až toto zranění v lednu mě znovu přibrzdilo. Ovšem to mělo zcela jinou příčinu, protože šlo o úraz vyplývající z přímého úderu od protihráče, který byl skutečně dost silný. Ten způsobil zhmožděninu a následné komplikace s mojí podkolenní šlachou, tedy zcela jiné zranění, než kvůli kterému jsem například nehrál ještě za reprezentaci v Německu,“ vysvětlil na závěr Rosický.

Reklama

Související témata: