Hlavní obsah

Aršavin se přiblížil přestupu ze Zenitu do Tottenhamu

PETROHRAD

Zřejmě jen několik dnů dělí ruského fotbalistu Andreje Aršavina od přestupu ze Zenitu Petrohrad do anglického Tottenhamu. Deník Daily Mirror přišel s informací, že oba kluby jsou domluvené a již se řeší jen poslední detaily přestupu. A i vedení ruského klubu poprvé přiznalo, že o Aršavinovi s Tottenhamem jedná, i když dosud o odchodu sedmadvacetiletého útočníka odmítalo vůbec hovořit.

Článek

"Ano, s Tottenhamem vedeme určitá jednání, ale kdy se vše vyřeší, zatím říci nemohu," citoval Mirror mluvčího Zenitu Konstantina Sarsaniju. "Důležité je, že jak Tottenham, tak i hráč mají na přestupu velký zájem," řekl Sarsanija ruskému serveru sports.ru.

Mirror s odkazem na zdroje uvnitř londýnského klubu tvrdí, že se Tottenham se Zenitem již domluvil na odstupném ve výši 19 miliónů liber (asi 576 miliónů korun). Tottenham letos finanční nouzí rozhodně netrpí. Za prodej útočníka Robbieho Keana inkasoval od Liverpoolu přes 20 miliónů a v podobné výši se pohybuje i celkové odstupné od Sunderlandu, kam se minulý týden přesunuli záložníci Malbranque, Tainio a obránce Chimbonda.

Konkurence pro Pekharta

Aršavin by měl být náhradou právě za Keana, ale anglická média už také spekulují, že nová ruská akvizice bude znamenat prodej Bulhara Dimitara Berbatova do Manchesteru United. Rýsující se přestup Aršavina neudělá radost ani českému mladíkovi Tomáši Pekhartovi, který letos bojuje o místo v prvním týmu. Pekhart si odbyl debut 14. července proti španělskému celku Tavernes a záhy si připsal dvě branky, Aršavinův příchod ale může jeho snahu zhatit.

Aršavin letos na sebe strhl pozornost velkoklubů. Drobný technik si sice odbyl reprezentační debut už v roce 2002, v národním týmu se ale prosadil nastálo až o tři roky později. A skutečně velké jméno si udělal až letos na jaře, během nějž nejprve dovedl Zenit Petrohrad až k triumfu v Poháru UEFA, vzápětí byl ústřední postavou i při tažení ruské reprezentace až do semifinále mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: