Hlavní obsah

Aston Villa porazila Arsenal, Manchester deklasoval Stoke

LONDÝN

Fotbalisté Aston Villy, přemožitelé pražské Slavie v Poháru UEFA, porazili ve 13. kole Premier League na Emirates Stadium Arsenal 2:0 a bodově se dotáhli právě na londýnský tým. Manchester deklasoval pěti brankami Stoke, dvakrát se trefil Cristiano Ronaldo. Ani Liverpool nezaváhal, když porazil Bolton. První místo dál drží Chelsea, která zvítězila nad West Bromwichem. Série bez porážky skončila pro trenéra Harryho Redknappa, jeho Tottenham padl na hřišti Fulhamu.

Článek

Arsenal do zápasu s Aston Villou nevstoupil špatně, ale k vyložené šanci se propracovat nedokázal. V 18. minutě naopak na druhé straně mohli jít do vedení hosté. Po zákroku Theo Walcotta na Ashleyho Younga nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. K míči se postavil sám postižený, gólman Almunia mu ale radost z branky pokazil. Španělský brankář byl úspěšný i o dvě minuty později, kdy se ve vyložené šanci objevil Steve Sidwell.

Aston Villa se dostala do vedení v 70. minutě. Obránce Arsenalu Gael Clichy se snažil před dotírajícím Agbonlahorem ohlavičkovat centr Younga z levé strany a srazil si míč do vlastní brány. Na inkasovanou branku mohl odpovědět střídající Emmanuel Adebayor, jeho hlavička však skončila pouze na tyči. Přišel tak trest na druhé straně. Při rychlém protiútoku si Agbonlahor poradil s Gallasem a střelou k tyči rozesmutnil Emirates Stadium podruhé.

Liverpool si poradil s Boltonem

Liverpool si dokázal z hřiště Boltonu odvézt všechny tři body. K vítězství svěřence Rafaela Beniteze nasměroval ve 28. minutě nizozemský kanonýr Dirk Kuijt. O konečné výhře rozhodla branka Stevena Gerrarda ze 73. minutě. Kapitán Reds hlavou zužitkoval centr Fernanda Torrese z pravé strany. Liverpool tak dal alespoň částečně zapomenout na vyřazení z Carling Cupu, v němž prohrál s Tottenhamem.

Právě na vítězné vlně se vezoucí Tottenham přijel na trávník Fulhamu s touhou prodloužit svou neporazitelnost ve všech soutěžích na sedm zářezů. Čáru přes rozpočet udělal svěřencům Harryho Redknappa Simon Davies v 35. minutě. Záložník londýnského týmu zpoza vápna vystřelil a míč skončil v levém růžku Gomesovy branky. Podruhé musel brazilský brankář lovit míč ze své sítě dvacet minut před koncem zápasu, kdy se trefil Andrew Johnson. Tottenham stačil už pouze snížit střídajícím Campbellem.

V sestavě Chelsea, která se představila na trávníku West Bromwich Albion, chyběl český reprezentační brankář Petr Čech, jemuž natažené lýtko nedovolí nastoupit ani v kvalifikačním utkání proti San Marinu. Za domácí od začátku zápasu nastoupil útočník Roman Bednář. Domácí, kteří okupovali před zápasem poslední příčku, vedli od začátku zápasu s favoritem duelu vyrovnanou partii. Vše změnila až 34. minuta, v níž z dálky napřáhl Bosingwa a otevřel skóre zápasu. Do konce poločasu zvýšil dvěma brankami náskok Blues v poslední době skvěle hrající Anelka. Bednář byl po prvním poločase střídán. Chelsea zvítězila 3:0.

Manchester rozstřílel Stoke

Manchester United po slabším rozjezdu do sezóny v posledních dnech válcuje své soupeře a pocítit to měl i Stoke, který se představil na Old Trafford. A od třetí minuty prohrával. K míči ze standardní situace se postavil Portugalec Cristiano Ronaldo a dělovkou rozradostnil domácí fanoušky poprvé. Jeho brance však pomohlo zaváhání brankáře Sörensena. Druhá branka přišla v nastaveném čase prvního poločasu. Aktivní Ronaldo vysunul do pokutového území Carricka, jehož střela skončila pod břevnem. Po přestávce se ještě gólově prosadili Berbatov, Welbeck a znovu Ronaldo a Manchester tak deklasoval Stoke 5:0.

Poslední Newcastle na domácím hřišti přivítal Wigan a už od třetí minuty prohrával po brance Ryana Taylora. Straky se nadechly k velkému obratu ve druhém poločase. Deset minut před koncem zápasu vyrovnal Michael Owen a o sedm minut později přidal druhý gól Newcatlu Martins. O tom, že si oslabený Wigan o vyloučeného Boyce odveze alespoň bod, rozhodl v 89. minutě Titus Bramble.

Sunderlandu se na stadiónu Blackburnu podařil podobný kousek. S tím rozdílem, že svěřenci Roye Keana si odvezli všechny tři body. Na konci první půle se gólově prosadil obránce Blackburnu Christopher Samba. Sunderlandu se však podařilo ve druhé půli otočit po brankách Jonese a Cissého.

Sobotní program zakončí duel West Bromwich Albion - Chelsea, který startuje v 18:30.

Premier League, 13. kolo:
Bolton - Liverpool 0:2 (28. Kuijt, 73. Gerrard), Arsenal - Aston Villa 0:2 (70. vlastní Clichy, 79. Agbonlahor), Blackburn - Sunderland 1:2 (45.+1 Samba - 49. Jones, 71. Cisse), Fulham - Tottenham 2:1 (35. Davies, 70. Johnson - 81. Campbell), Manchester United - Stoke 5:0 (3. a 89. Ronaldo, 45.+1 Carrick, 49. Berbatov, 84. Welbeck), Newcastle - Wigan 2:2 (80. Owen, 87. Martins - 4. Taylor, 89. Bramble), West Ham United - Portsmouth 0:0. West Bromwich Albion - Chelsea 0:3 (38. a 45. Anelka, 34. Bosingwa).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.