Hlavní obsah

West Bromwich znovu prohrál, Bednář nedal penaltu

LONDÝN

Fotbalisté West Bromwiche zůstali na dně tabulky anglické ligy i po 26. kole, v němž prohráli 0:2 na hřišti Fulhamu. Porážku mohl v nastaveném čase zmírnit český útočník Roman Bednář, ovšem neproměnil pokutový kop, který sám vybojoval. West Bromwich tak nevyhrál již čtyři zápasy a ztrácí tři body na místa znamenající záchranu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Fulham byl po celý zápas aktivnějším týmem a West Bromwich držel ve hře jen brankář Scott Carson. Po hodině hry už ovšem nedosáhl na střelu zblízka v podání Bobbyho Zamory. Za dalších 11 minut opět došlo na jejich vzájemný souboj a Zamora tvrdou střelou do hlavy knokautoval Carsona, který tak již nemohl zasáhnout při dorážce Andrewa Johnsona.

Na posledních devět minut přišel na hřiště Bednář, který v nastavení upadl přes nohu jednoho z obránců a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil sám Bednář, ovšem jeho nepříliš umístěnou střelu domácí brankář Mark Schwarzer vyrazil.

Liverpool dal šanci svým pronásledovatelům, když doma jen remizoval 1:1 s Manchesterem City. Navíc alespoň bod musel až dvanáct minut před koncem zachraňovat Dirk Kuijt. Hosté vedli po vlastní brance Alvara Arbeloy. Liverpool tak na druhém místě tabulky má již jen tříbodový náskok před třetí Chelsea.

V posledním nedělním utkání remizoval Newcastle 0:0 s Evertonem.

Anglická liga - 26. kolo:
Fulham - West Bromwich 2:0 (61. Zamora, 72. Johnson), Liverpool - Manchester City 1:1 (78. Kuijt - 51. vlastní Arbeloa), Newcastle - Everton 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.