Hlavní obsah

Cantona chce trénovat Manchester United, nebo fotbalisty Anglie

ŘÍM

Plážový fotbal a hraní ve filmech už slavného Erika Cantonu neuspokojuje. Bývalý francouzský útočník se proto připravuje na roli trenéra u anglické reprezentace, nebo ve svém bývalém klubu Manchesteru United.

Foto: www.dagbladet.no

Eric Cantona.

Článek

"Nevím, za jak dlouho, ale na lavičce Manchesteru United už mám rezervaci. Nechci tím ale říct, že by měl Alex Ferguson skončit. Doufám, že u týmu bude navždy," citovala třiačtyřicetiletého Cantonu agentura Reuters.

Pokud by mu nevyšlo angažmá v United, má Cantona nachystanou náhradní variantu. "Jedinou alternativou pro mě je anglická reprezentace. Fabia Capella mám rád - je důsledný a dbá na detaily. Ale můžu vás ujistit, že dřív nebo později mě uvidíte na lavičce Anglie, protože jsem součástí historie Manchesteru United. Jsem prostě jednička," dodal.

Cantona se během působení v Manchesteru v letech 1992 až 1997, kdy ukončil ve třiceti letech kariéru, stal klubovou legendou. S klubem vyhrál čtyřikrát anglickou ligu a dvakrát Anglický pohár. Poté se věnoval plážovému fotbalu a vedl francouzskou reprezentaci jako kapitán a později jako kouč. Má za sebou také několik hereckých rolí, například ve filmu Královna Alžběta s Cate Blanchettovou.

Reklama

Související témata: