Hlavní obsah

Southampton našel kupce, zachránit ho má švýcarský obchodník

SOUTHAMPTON

Fotbalistům Southamptonu svitla nová naděje. Kdysi slavný klub, který kvůli dluhům sestoupil ze druhé ligy, ve středu oficiálně převzal švýcarský obchodník Markus Liebherr. Prodejní cena nebyla zveřejněna, kvůli převzetí velkých dluhů ale Liebherr fakticky nebude muset příliš platit. Southampton byl od dubna v konkurzu a reálně mu hrozil zánik.

Článek

Dluhy Southamptonu se odhadují na 28 miliónů liber (asi 840 miliónů korun) a zřejmě tvoří většinu prodejní ceny třetiligového klubu. "Liebherr do klubu vstupuje kvůli mnoha věcem, například jeho sportovnímu dědictví, fanouškovské základně a prvotřídnímu stadiónu i tréninkovému zázemí," uvedl v tiskovém prohlášení správce konkurzní podstaty Mark Fry.

Jihoanglický klub v roce 2005 sestoupil z Premier League a ve snaze o oddlužení kompletně obměnil kádr, který letos tvořili téměř výhradně mladíci okolo dvacítky. I proto klub letos nestačil ani ve druhé lize a kvůli probíhajícímu konkurzu navíc začne příští sezónu s desetibodovým odpočtem.

Ještě na jaře v klubu působil český obránce Rudolf Skácel, který zbyl jako jeden z mála starších a dobře placených hráčů. Na konci sezóny ale klub propustil i jeho.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.