Hlavní obsah

Tévez je jiný než Adebayor. Srazil bývalý klub a hned se omlouval fanouškům

MANCHESTER/PRAHA

Dvěma góly rozhodla letní posila Manchesteru City Carlos Tévez o pondělní výhře nad svým bývalým klubem West Hamem 3:1, přesto fanoušci i hráči Kladivářů měli po zápase pro svoji bývalou hvězdu jen slova úcty. Tévez své trefy neoslavoval, spíše se gestem příznivcům hostujícího celku omlouval. „Carlos je opravdový gentleman, což opět ukázal,“ říkal po zápase trenér West Hamu Gianfranco Zola.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru City Mark Hughes s novou posilou Carlosem Tevézem

Článek

„Musím jeho (Tévezovo) chování ocenit, stejně jako jeho výborný výkon,“ cituje italského trenéra londýnského celku deník The Sun, který je v tabulce na sestupové osmnácté příčce. „Dalo se to očekávat, Tévez má s fanoušky West Hamu nadále výborný vztah,“ doplnil trenér Manchesteru City Mark Hughes. Tévez před třemi lety svými góly pomohl West Hamu zachránit nejvyšší soutěž, než odešel do Manchesteru United.

Manchester City, dotovaný bohatým arabským vlastníkem, i před novou sezónu mohutně posiloval a Argentinec je jednou z největších nově získaných hvězd. Jeho příchod si pochvaluje i parťák z útoku „Citizens“ Craig Bellamy. „Je to výjimečný fotbalista, i jeho přístup k tréninku je fantastický.“

Ambiciózní celek sice prohrál před dvěma týdny městské derby s Manchesterem United, na první místo ale ztrácí jen tři body a má jeden zápas k dobru. Navíc se mu uzdravili Roque Santa Cruz a Michael Johnson. V příštím kole se Manchester City představí v Birminghamu, kde jej čeká sedmá Aston Villa.

Reklama