Hlavní obsah

Chelsea padla na Aston Ville, u výhry Arsenalu byl Rosický

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea nevyužili v sobotním 9. kole anglické Premier Legaue možnost zvýšit náskok na prvním místě tabulky, když na půdě Aston Villy prohráli 1:2. Do čela se tak dostal Manchester United, který na Old Trafford porazil Bolton 2:1. Vyhrál i Arsenal, jenž pod taktovkou Tomáše Rosického vyhrál nad Birminghamem 3:1.

Článek

Na hřišti Aston Villy šla jako první do vedení londýnská Chelsea, přičemž domácí gólman Brad Friedel při tomto inkasování určitě neměl čisté svědomí. V 15. minutě totiž vypálil na domácí bránu střelu Didier Drogba. Míč před brankářem skočil, a Friedel mu už pak nedokázal zabránit v cestě do vlastní svatyně.

S tím se domácí smířit nechtěli. Pozornost Petra Čecha v brance Chelsea zkoušeli čím dál častěje, až z toho byla ve 32. minutě vyrovnávací branka. Na roh si vyskočil Dunne a hlavičkou nedal brankáři Blues žádnou šanci. Po změně stran udeřili domácí z té samé situace. Tentokrát se hlavou dokázal prosadit Collins. Ač se hostující hráči do konce zápasu několikrát ocitli v gólových příležitostech, druhou prohru v sezóně odvrátit nedokázali.

Zajímavostí je, že utkání ve Villa Parku odpískal namísto zdravotně indisponovaného hlavního arbitra Steva Bennetta čtvrtý rozhodčí. To bylo také důvodem, proč se začátek duelu o několik minut zdržel.

Do čela se dostal Manchester United

Ani Liverpool se nedokázal na trávníku Sunderlandu probít k výhře. Svěřenci kouče Rafaela Beniteze nezískali v souboji se sousedem v tabulce ani bod, když prohráli gólem již z páté minuty. To se střelou zpoza vápna dokázal pokusem k tyči prosadit Bent.

Tři body na vlastním trávníku slavili i na Emirates Stadium, kde domácí Arsenal porazil Birmingham 3:1. Tomáš Rosický vydržel v dresu Kanonýrů na trávníku do 72. minuty. Ještě předtím se dokázali střelecky prosadit Van Persie a Diaby. Na snižující Bowyerův gól navázal šest minut před koncem Aršavin, a domácí si tak výhru pohlídali.

Zaváhání londýnské Chelsea skvěle využili Rudí ďáblové z Manchesteru, kteří porazili Bolton 2:1 a před Blues nyní mají náskok jednoho bodu. U dna se stále drží Portsmouth, jenž tentokrát před vlastními diváky nestačil na Tottenham a prohrál 1:2.

Anglická fotbalová Premier League - 9. kolo:
Aston Villa - Chelsea 2:1 (32. Dunne, 52. Collins - 15. Drogba), Arsenal - Birmingham 3:1 (16. Van Persie, 18. Diaby, 84. Aršavin - 38. Bowyer), Everton - Wolverhampton 1:1 (88. Biljaletdinov - 76. Doyle), Manchester United - Bolton 2:1 (5. vlastní Knight, 33. Valencia - 75. Taylor), Portsmouth - Tottenham 1:2 (59. Boateng - 29. King, 45. Defoe), Stoke - West Ham United 2:1 (11. z pen a 70. Beattie - 34. Upson), Sunderland - Liverpool 1:0 (5. Bent).

Reklama

Související témata: