Hlavní obsah

Mladý Weiss odešel na hostování do Boltonu

MANCHESTER

Slovenský fotbalový talent Vladimír Weiss odchází z Manchesteru City na půlroční hostování do Boltonu. „Je to obrovsky talentovaný hráč, jemuž patří v našem klubu budoucnost. Momentálně však potřebuje hrát a zase hrát,“ řekl na adresu syna trenéra slovenské reprezentace kouč Citizen Roberto Mancini.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slovenský fotbalista Vladimír Weiss mladší v souboji s Davidem Jarolímem

Článek

V nabitém kádru Manchesteru City mladý Weiss moc šancí dostat se na hřiště neměl. Však také v probíhající sezóně vyběhl k zápasu jen čtyřikrát. Sám proto měl zájem odejít na hostování, aby mohl pravidelně hrát a před světovým šampionátem v Jihoafrické republice měl odpovídající výkonnost. Kdyby totiž s Citizen jen trénoval, není jisté, zda by ho otec koučující slovenskou reprezentaci na mistrovství světa vůbec vzal.

O mladého Weisse se zajímalo hned několik klubů v čele s Hull City, Wiganem a německým Kolínem nad Rýn, dvacetiletý talent slovenského fotbalu však chtěl zůstat na ostrovech. Na hostování nakonec odchází do Bolton Wanderers. Informaci přinesl list Manchester Evening News i server transfermarkt.de.

„Je to kvalitní mladý fotbalista, pro něhož je důležité, aby v současnosti hlavně hrál. Sám si vybral klub, kde bude hostovat, ale u nás s ním v budoucnosti počítáme,“ pravil kouč Citizen Roberto Mancini.

Bolton je momentálně v Premier Lague na předposlední devatenácté příčce a trenér Owen Coyle si od příchodu Weisse hodně slibuje. Příležitost mu chce dát už v sobotním zápase FA Cupu proti Sheffiled United.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.