Hlavní obsah

Everton skalpoval i Manchester United, takže Chelsea vede o čtyři body

LIVERPOOL

Everton se stal postrachem favoritů. Nejprve ve svém fotbalovém chrámu v Goodison Park porazil Chelsea, v sobotu skalpoval i Manchester United. Na čele Prenmier League tak mohla Chelsea nasadit k trháku, neboť v 27.kole vyhrála zásluhou Drogby 2:0 ve Wolverhamptonu a vede ligu o čtyři body. Šanci využil i Arsenal, jenž je po vítězství nad Sunderlandem už jen dva body za Fergusonovým týmem.

Článek

Ani Wayne Rooney tentokrát Manchester United nespasil. Na Evertonu, odkud před šesti lety odešel právě do Fergusonova týmu, se totiž na rozdíl od předchozích duelů v Premier League či úterního zápasu Ligy mistrů v Miláně střelecky neprosadil, takže hosté nechali na trávníku Goodison Park tři body, neboť prohráli 1:3.

Radost Manchesteru jen tři minuty

Ostře sledovaný duel se začal lépe vyvíjet pro Manchester, jenž šel už po čtvrthodině zásluhou bulharského legionáře Berbatova do vedení. Radost v řadách Fergusonova mužstva však nevydržela dlouho, neboť už po třech minutách se ruský krajánek Biljaletdinov postaral o vyrovnání.

V dramatické partii sahala po třech bodech obě mužstva, zmiňovaný Rooney se dostal do několika šancí, nakonec však skotskému trenérovi na lavičce Evertonu Moyesovi perfektně vyšlo střídání. Poslal totiž na trávník Goslinga, kterého nechal zkušený Evra v 76. min. bez dohledu a dvacetiletý záložník střelou k tyči rozhodl o tom, že v liverpoolském Goodison Parku nechal tři body po Chelsea i Manchester.

Zkázu hostů pak dovršil devatenáctiletý Rodwell, jenž přišel na hřiště rovněž jako náhradník a už po dvou minutách skóroval.

„Rád bych mluvil o tom, že Everton vyhraje ligu, ale to se samozřejmě nestane. Na titul nemáme, ale jsem rád, že jsme porazili oba nejvážnější aspiranty na titul a mícháme tak kartami,“ kvitoval další cenný skalp kouč Evertonu David Moyes. Jeho svěřenci doma porazili v minulém kole Chelsea 2:1, teď dokonce dali Manchesteru United ještě jeden gól navrch.

Chelsea šanci využila

Prohra Manchesteru pochopitelně nahrála jeho konkurentům, kteří nabídnutou šanci využili. Chelsa totiž vyhrála na hřišti Wolverhamptonu 2:0, když o góly se samozřejmě postaral kanonýr Drogba. jemuž ńa jednu z branek nahrál dlouhým výkopem český gólman Čech. Blues si tak upevnili vedoucí příčku, neboť po 27. kole mají na Manchester United k dobru zase čtyři body.

Arsenal se rychle otřepal

Z manka na Manchester umazal i Arsenal, jenž rychle překousl středeční prohru v Lize mistrů v Portu a doma si poradil podle očekávání se Sunderlandem. Od začátku měl navrch, dánský legionář Bendtner trefil v 17. min. břevno, aby nakonec svůj tým v 27. minutě vysvobodil vedoucím gólem, který střílel do prázdné brány.

Hosté byli ovšem nepříjemným soupeřem, i oni si několik slibných příležitosti vypracovali, na Emirates Stadium ovšem zemřeli na žalostnou koncovku. Už dlouhých třináct kol nevyhráli a jejich situace se začíná komplikovat. Pozice trenéra Steve Bruce ještě víc.

Kanonýr londýnského Arsenalu Fabregas jásá nad dalším gólem...foto: Reuters/Kieram Doherty

Kanonýři na tom byli ale podobně, neboť druhý gól jistoty přes spoustu šancí přidat nedokázali. Ani Rosický, jenž v 72. min. střídal Nasriho, jim k tomu nepomohl. Nakonec ale v nastaveném čase Fabregas gólem z penalty, kterou sudí Benett nařídil po faulu na něho,  tři body přece jen pojistil. Výhrou se Arsenal dotáhl Fergusonovu Manchesteru na dohled, neboť jeho ztráta už činí jen dva body.  

Kladiváři přejeli Hull

Důležité vítězství si připsal na konto West Ham United, který  porazil souseda v tabulce Hull a unikl z pásma bezprostředního ohrožení. Behrami rychlým gólem už ve 3. min. Kladiváře uklidnil, Cole pak čtvrt hodiny po přestávce jejich výhru jistil. Domácí s českým legionářem Kováčem v sestavě dohráli zápas v klidu a Faubert zasloužené tři body ještě pečetil.

Další hořkou pilulku musel spolknout izraelský trenér na lavičce posledního Portsmouthu Avram Grant. Jeho tým po půli nad Stoke City vedl, ale po změně stran utkání nezvládl. A nešlo jen o vyrovnávací gól Hutha. Hosté hráli od 73. min. bez vyloučeného Wilkinsona, přesto dali v nastaveném čase i v deseti gól a odvezli si tři body.

Premier League - 27. kolo:
Everton - Manchester United 3:1 . Branky: 19. Biljaletdinov, 76. Gosling, 90. Rodwell - 16. Berbatov, Arsenal - Sunderland 2:0. Branky: 27. Bendtner, 90.+3. Fabregas z penalty, Wolverhampton - Chelsea 0:2. Branky: 40. a 67 Drogba 2, West Ham United - Hull 3:0. Branky: 3. Behrami, 59. Cole, 90. Faubert, Portsmouth - Stoke City 1:2. Branky: 35. Piquionne - 50. Huth, 90.+1. Diao.

Reklama

Související témata: