Hlavní obsah

Teď musíme hrát, jako by šlo o finále mistrovství světa, vyzývá Ancelotti svou Chelsea

LONDÝN

Výhra na půdě posledního Portsmouthu to sice byla povinná, ale pro fotbalovou Chelsea moc důležitá. Zvláště, když prvnímu jistému sestupujícímu z Premier League nastřílela pět gólů a pořádně si tak vylepšila skóre, které může hrát v závěrečném mistrovském účtování důležitou roli. „Pokud vyhrajeme všech osm či devět zápasů, jež do konce sezóny zbývají, budeme mistry a získáme i FA Cup,“ vrátila se trenérovi Blues Ancelottimu zase dobrá nálada.

Článek

Chelsea je v Premier League už zase druhá. Bod za Manchesterem United, bod před Arsenalem. Mizerný týden, kdy vypadla z Ligy mistrů a na anglické ligové scéně jen remizovala v Blackburnu, je zapomenut, protože středeční výkon v Portsmouthu byl příslibem lepších dnů. V Premier League i v FA Cupu, o který Ancelottiho tým rovněž usiluje.

Italskému mágovi se víra vrátila

„Musíme se připravit na osm či devět zápasů, které nám do konce sezóny zbývají, jako by šlo o finále mistrovství světa. Nebude to snadné, ale pokud vyhrajeme všechna utkání, budeme mistry. Poprvé od roku 2006,“ vrátila se ještě před pár dny zkroušenému italskému trenérskému mágovi na lavičce Chelsea zase dobrá nálada.

Přitom hladké vítězství v Portsmouthu, na jehož lavičce sedí někdejší kouč Chelsea Avram Grant, se nerodilo snadno. Fatální chyba domácího gólmana Davida Jamese, jenž ve snaze odkopnout míč promáchl a Drogba tak pohodlně střílel do prázdné brány, však Chelsea pomohla.

„Potřebovali jsme trochu štěstí, abychom dali první gól, ale pak už jsme zápas kontrolovali a podali dobrý výkon,“ chválil Ancelotti svůj tým, do jehož brány se poprvé od únorového zranění na San Siru vrátil český gólman Petr Čech.

"Chtěl jsem se vrátit, jak to jen půjde nejrychleji. Normálně takové zranění vyžaduje šestitýdenní pauzu, u mě to ale trvalo jen čtyři týdny. Náš lékařský tým si zaslouží velkou pochvalu," řekl Čech na webu londýnského celku.

Třetí duben zřejmě rozhodne

Navzdory pětigólové výhře však zůstává opatrný. „Doufám, že špatné období už je pryč, i když opravdový test nás čeká už v sobotu doma s Aston Villou a potom hlavně 3. dubna s Manchesterem,“ uvědomuje si Ancelotti moc dobře, že zápasy pravdy teprve přicházejí.

Hlavně ten na Old Trafford, v němž se utká Manchester United s Chelsea a vlastně i nejlepší střelec Premier League Rooney (26 gólů) se svým pronásledovatelem Drogbou (24) bude klíčový. "Drogba hraje fantasticky a doufám, že s góly ještě nekončí. Má na to, aby letos překonal svůj anglický brankový rekord," poznamenal Ancelotti. Útočník Pobřeží slonoviny zatím v jedné sezóně nastřílel na ostrovech v ligových a pohárových zápase nejvíc 33 gólů, po dvou trefách v Portsmouthu jich má na kontě třicet.

S kým ještě trojlístek aspirantů na titul hraje?
Manchester United (31 zápasů/ 69 bodů): Bolton (venku), Chelsea (doma), Blackburn (v), Manchester City (v), Tottenham (d), Sunderland (v), Stoke (d).
Chelsea (31 zápasů/( 68 bodů): Aston Villa (d), Manchester United (v), Bolton (d), Tottenham (v), Stoke (d), Liverpool (v), Wigan (d).
Arsenal ( 31 zápasů/ 67 bodů): Birmingham (v), Wolverhampton (d), Tottenham (v), Wigan (v), Manchester City (d), Blackburn (v), Fulham (d).

Úleva: Malouda dostal jen žlutou

Po vystoupení v Portsmouthu musí být moc rád, že do nich může nasadit i Maloudu, který stejně jako Drogba vstřelil dva góly, ale také v hlavičkovém souboji navozujícím asociace na nedávný tuzemský souboj teplického Matuly se slávistickým Jandou zlikvidoval minutu před přestávkou domácího obránce Ricarda Rochu. Portugalec byl odvezen do nemocnice s podezřením na zlomeninu lícní kosti, za což si vysloužil Malouda jen žlutou kartu.

„Nechtěl mu ublížit, byla to nešťastná náhoda. Oba šli do souboje hlavou a Malouda chtěl zasáhnout míč,“ hájil Ancelotti svého hráče a dával za pravdu sudímu Masonovi, že žlutá karta byla trestem dostatečným.

V domácím táboře vyvolal jeho verdikt naopak nevoli. „Malouda zranil Rochu loktem,“ pravil resolutně islandský obránce Portsmouthu Hreidarsson, podle něhož byla žlutá karta za takovýto zákrok málo. „Viděl jsem celou situaci jen na půl, pravdou však je, že si Rocha do konce sezóny už nezahraje,“ nechtěl zřejmě na Portsmouth přivolat další hněv asistent Perry Groves. Trenér Avram Grant totiž hned po utkání odjel za zraněným hráčem do nemocnice a mezi novináře vůbec nepřišel.

Reklama

Související témata: