Hlavní obsah

Kalou dal hattrick a Chelsea po výhře 7:0 znovu kraluje Premier League

Fotbalisté Chelse se vrátili do čela Premier League, kde mají dvě kola před koncem soutěže dál jednobodovým náskok na obhájce titulu Manchester United. V nedělním duelu 36. kola totiž předvedl na Stamford Bridge koncert Kalou, díky jehož hattricku porazili Blues na svém hřišti Stoke City vysoko 7:0 a pořádně si tak vylepšili skóre, které v případě rovnosti bodů rozhoduje na ostrovech o primátu.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda z gólu.

Článek

Kalkulace sira Furgusona, že sobotní výhrou nad Tottenhamem jeho Manchester United pořádně Chelsea znervózní a ta zápas se Stoke City nezvládne, se nenaplnily.  Domácí mužstvo mělo od prvních minut výraznou převahu a po prvních promarněných příležitostech Drogby už do přestávky rozhodlo o svém vítězství.

Kalou a jeho velké představení

Zařídil ho ve velkém stylu hrající Kalou, který si nejprve naběhl na centr svého krajana Drogby a v pádu překonal dánského gólmana Sörensena, za sedm minut přidal druhý gól, když ve skluzu dotlačil míč do sítě. Za míčem šel tak nekompromisně, že třiatřicetiletého dánského brankáře zranil a ten musel střídat. Stadion opuštěl s podezřením na zlomeniinu, takže hrozí, že přijde o start na mistrovství světa.

Jeho náhradník si na míč ani pořádně nesáhl a inkasoval rovněž. Kalou totiž pronikal do šestnáctky, Hugh ho nešikovně zastavil a náhradník Begovič neměl proti penaltě Lamparda šanci. Velké představení reprezentanta Pobřeží slonoviny pokračovalo i po přestávce, neboť v 68. min. Kalou završil hattrick. Tím rozjel brankostroj, který Chelsea rozpoutala v samém závěru, kdy dala ještě tři góly a pořádně si tak po výhře 7:0 vylepšila skóre, které může hrát v konečném účtování Premier League roli.

Liverpool o pohárovou Evropu nepřijde

V dalších nedělních zápasech si Aston Villa výhrou nad Birminghamem definitivně zajistila účast v pohárové Evropě, dokonce může koketovat i s myšlenmkou na Ligu mistrů. Hladkým vítězstvím se blýskl Liverpool, jenž ve druhém poločase nastřílel na trávníku Burnley čtyři branky, přičemž dvě z nich dal v rozpětí sedmi minut Gerrard. Domácí tak po roce opuští Premier League, zatímco Liverpool o účet v Evropské lize už nepřijde. Everton vydřel výhru nad Fulhamem až v nastaveném čase gólem Artety z pokutového kopu.

Premier League - 36. kolo:
Chelsea - Stoke City 7:0 (24., 31. a 68. Kalou, 44.z penalty a 82. Lampard, 88. Sturridge, 89. Malouda), Burnley - Liverpool 0:4 (52. a 59. Gerrard, 74. Maxi Rodriguéz, 90. Babel), Everton - Fulham 2:1 (50. Anichebe, 90.+2 Arteta z pen. - 36. Nevland).

Reklama

Související témata: