Hlavní obsah

Tevez a spol. mě nudili, stěžuje si po derby Van der Sar

MANCHESTER

Očekával se jeden z nejatraktivnějších zápasů podzimní části anglické Premier League, jenže z manchesterského fotbalového derby se nakonec vyklubala takticky svázaná a nezáživná podívaná. Na nečekanou nudu si stěžoval i veterán v brance Manchesteru United Edwin Van der Sar.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ani uzdravený Carlos Tevéz nepomohl Manchesteru City k výhře nad United

Článek

„Hráli spíš defenzivně a já jsem neměl moc co dělat, snad jen s výjimkou jednoho přímého kopu,“ divil se po utkání nizozemský gólman. K ofenzivnějšímu pojetí hry domácích City nepomohl ani uzdravený bijec Carlos Tevez, který hrál proti svému bývalému zaměstnavateli.

Citizens se v případě výhry mohli na městského rivala dotáhnout. Za vítězstvím se však na stadiónu City of Manchester hnali spíše hostující United. „Zápas byl celkem jednostranný. City nechtěli vůbec hrát dopředu, jednoznačně toužili získat bod. Zatímco my jsme šli za vítězstvím a hráli jsme podle toho,“ dodal Van der Sar.

Statistika zápasu nakonec vyznívá o něco pozitivněji, než v reálu zápas vypadal. Oba týmy vyslaly po čtyřech střelách na branku soupeře. Domácí pálili dvakrát mimo bránu a hosté třikrát. Na rohy to bylo 8:5 z pohledu domácích City.

Mancini: Pro nás je bod dobrý

Domácí fanoušci však doufali, že City konečně v lize slavnější sousedy porazí a ubráněná remíza 0:0 jim tak pochopitelně příliš nevoněla. Po závěrečném hvizdu se tak z tribun tu a tam ozýval pískot nespokojených fanoušků.

„Pro mě ale není důležité, jestli jsem kritizovaný. Pro nás je tenhle bod dobrý. K Manchesteru United se neustále přibližujeme. S United můžete prohrát i vyhrát, ale když jim dáte šanci skórovat, tak se trefí,“ obhajoval svoji taktiku po utkání kouč domácích Roberto Mancini.

Manciniho zřejmě těší především fakt, že si jeho tým upevnil čtvrtou příčku a na pátý Newcastle má náskok čtyř bodů. City se tak drží ve hře o účast v Lize mistrů, což je podle Manciniho slov hlavní cíl bohatých majitelů klubu.

Z bezbrankové remízy v derby tak měli nakonec asi největší radost v londýnské Chelsea, která po vítězství nad Fulhamem navýšila náskok na druhý Manchester United na čtyři body. Ale ani v táboře United nepanovalo z výsledku zklamání.

„Je to slušný výsledek, ale remíza nebyla naším cílem. Pokaždé chceme vyhrát. City jsou ale na domácím hřišti hodně těžko k poražení. S některými fázemi naší hry jsem spokojený. Potřebujeme si ale vypracovávat šance a vytvořili jsme si nakonec pouze dvě. To je zklamání,“ povzdechl si manažer United Alex Ferguson.

Reklama

Související témata: