Hlavní obsah

Arsenalu hrozilo vyřazení z poháru, z penalty ho zachránil Fabregas

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu byli blízko vyřazení z Anglického poháru hned ve 3. kole, kterým kluby z Premier League soutěž zahajují. Druholigový Leeds dlouho vedl 1:0, až v 90. minutě si Kanonýři vynutili opakovaný zápas, když penaltu proměnil Césc Fabregas a srovnal na 1:1. V základní sestavě londýnského klubu nastoupil český záložník Tomáš Rosický, do statistik se zapsal jen žlutou kartou.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Tomáš Rosický nastoupil v základní sestavě Arsenalu.

Článek

Leeds už se podobný výsledek povedl loni, kdy ve stejné fázi této nejstarší fotbalové soutěže na světě vyřadil Manchester United. Nyní vedl po brance z penalty, kterou proměnil Max Gradel v 54. minutě.

Kouč Arséne Wenger brzy poté poslal na hřiště mistra světa Fábregase a ten se mu odvděčil gólem v 90. minutě. Arsenal si tak udržel šňůru domácí neporazitelnosti v Anglickém poháru, která trvá od prohry právě s Leedsem v roce 1997.

"Byl to velmi těžký zápas, ale posledních dvacet minut jsme předváděli velmi dobrou hru. Jejich brankář (Kasper Schmeichel) byl však fantastický," zhodnotil duel Wenger, jenž v trenérské kariéře nezná pohárové vyřazení od soupeře z nižší ligy.

V neděli se představí v Anglickém poháru i obhájce Chelsea, která přivítá druholigový Ipswich, a lídr Premier League Manchester United. Ten se v prestižním duelu utká s Liverpoolem.

3. kolo fotbalového Anglického poháru:
Arsenal - Leeds (II) 1:1, Millwall (II) - Birmingham City 1:4, Blackburn - Queens Park Rangers (II) 1:0, Bolton - York City (nelig.) 2:0, Reading (II) - West Bromwich Albion 1:0, West Ham - Barnsley (II) 2:0, Stoke - Cardiff (II) 1:1, Southampton (III) - Blackpool 2:0, Sunderland - Notts County (III) 1:2, Sheffield United (II) - Aston Villa 1:3, Fulham - Peterborough (III) 6:2, Hull (II) - Wigan 2:3, Scunthorpe (II) - Everton 1:5.

Reklama

Související témata: