Hlavní obsah

Chelsea přišla v nastaveném čase o výhru nad Newcastlem

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea remizovali ve 37. kole anglické ligy na domácím hřišti s Newcastlem United 2:2, když o výhru přišli až v nastaveném čase. V závěrečném kole tak budou muset hájit druhé místo před konkurenčním Arsenalem, který má sice ztrátu čtyř bodů, ale jeden zápas k dobru.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamaný brankář Petr Čech - Chelsea přišla o výhru v nastavení.

Článek

Domácí Blues šli do vedení již ve druhé minutě, kdy se po rohu ujala střela srbského obránce Branislava Ivanoviče. Tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Krula.

Chelsea se ale z vedení neradovala dlouho. Brankář Petr Čech inkasoval již v 10. minutě, když nestačil na teč Jonase Gutierreze při přímém kopu.

Utkání dlouho spělo k nerozhodnému výsledku, domácí ale do vedení dostal opět obránce, tentokrát se trefil brazilský stoper Alex.

Chelsea však důležité tři body nakonec neubránila. Ve druhé minutě nastavení urval cenný bod pro Newcastle Steven Taylor, který hlavou zakončil závar po rohovém kopu.

Kováčův a Štěchův West Ham sestupuje, Arsenal znovu prohrál

Fotbalisté West Hamu sestoupili do druhé anglické ligy. O pádu londýnského celku, do jehož kádru patří i český brankář Marek Štěch a defenzivní univerzál Radoslav Kováč, rozhodla dnešní porážka 2:3 s Wiganem. Kolo před koncem sezony na posledním místě ztrácí na záchranu šest bodů.

West Ham měl přitom duel s Wiganem skvěle rozehraný a vedl po dvou gólech Demby Ba. V tu chvíli byl blízko k tomu, aby se výhrou v posledním kole zachránil, ovšem v druhé půli zcela propadl. Wigan nejprve srovnal a následně v nastaveném čase N'Zogbia svým druhým gólem v utkání rozhodl o veledůležité výhře.

Wigan, Blackpool, Birmingham, Wolverhampton a Blackburn si tak v posledním kole zahrají o to, kdo se vyhne zbývajícím dvěma sestupovým místům. Wolverhampton s Blackburnem dokonce v přímém souboji.

Arsenal doplatil na to, že neubránil kanonýra Benta, který dvěma góly během čtyř minut zajistil Aston Ville dvoubrankové vedení již po čtvrthodině hry. Domácí, kteří nastoupili bez českého reprezentanta Tomáše Rosického, se poté marně snažili ztrátu dohnat. Až v nastaveném čase snížil Van Persie.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Chelsea - Newcastle 2:2 (2. Ivanovič, 83. Alex - 10. Gutierrez, 90+1. Taylor), Arsenal - Aston Villa 1:2 (90. Van Persie - 11. a 15. Bent), Birmingham - Fulham 0:2 (5. a 49. Hangeland), Liverpool - Tottenham 0:2 (9. Van der Vaart, 56. Modrič z pen.), Wigan - West Ham United 3:2 (57. a 90. N'Zogbia, 68. Sammon - 12. a 26. Ba).

Reklama

Související témata: