Hlavní obsah

Torres už pošestnácté v řadě neskóroval, Chelsea uhrála s nováčkem jen bod

PRAHA

V každém z dosud odehraných jednadvaceti zápasů letošního ročníku Premier League inkasovali fotbalisté Norwiche alespoň jednu branku. Tuto negativní bilanci dokázali prolomit až v sobotu, když na domácím hřišti remizovali s Chelsea 0:0. Favorit, za kterého odchytal celý zápas Petr Čech, měl hlavně v druhém poločase velkou převahu, gólu se ale nedočkal ani z vyložených šancí. Tu největší spálil Fernando Torres, v lize vyšel naprázdno už pošestnácté za sebou.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný útočník Chelsea Fernando Torres během zápasu s Norwichem.

Článek

Norwich začal aktivně, už v desáté minutě pálil za hranicí šestnáctky po zemi Holt, branku ale minul. Ve 27. minutě přišla první šance Blues, Torresovu střelu šajtlí zpoza obránce gólman Ruddy konečky prstů vytěsnil na roh. Blýskl se i jeho protějšek Petr Čech, když Johnsonovu tečovanou střelu ukryl do náruče.

To už Chelsea hrála bez Franka Lamparda, kterého kvůli zraněnému lýtku nahradil Malouda. V nastaveném čase první půle, v níž rozhodčí Clattenburg nemusel odpískat ani jeden nedovolený zákrok, se prosadil až do velkého vápna Mata, branku ale přestřelil.

Po změně stran hosté přidali na aktivitě a hned se dostavily i vyložené příležitosti. Po hodině hry se odražený balón dostal až k Torresovi, ten ale z devíti metrů bodlem trestuhodně branku minul. O minutu později zakončoval z levé strany střelou na bližší tyč Mata, Ruddy ale míč vyrazil a bezbrankový stav udržel. A protože se pak neprosadili ani Ramires s Matou, favorit si proti nováčkovi připsal jen bod.

Chelsea zůstala v tabulce čtvrtá, na vedoucí Manchester City, který má navíc zápas k dobru, ztrácí propastných deset bodů.

Selhal i Liverpool

Nedařilo se ani Liverpoolu, který překvapivě prohrál na hřišti (do té doby) předposledního Boltonu 1:3. Reds tak musí opět zapomenout na přiblížení se místům zajišťující účast v Lize mistrů. Dál zůstávají na sedmé příčce s šestibodovou ztrátou na čtvrtou Chelsea.

Bolton si už po půlhodině hry vypracoval doma dvougólové vedení zásluhou Marka Davise a Nigela Reo-Cockera. Před přestávkou sice dal hostům naději kontaktním gólem Craig Bellamy, ale hned na začátku druhého dějství vrátil domácím klid dvoubrankového náskoku Gretar Steinsson.

Fotbalová Premier League, 22. kolo:
Norwich - Chelsea 0:0, Everton - Blackburn 1:1 (21. Cahill - 75. Goodwillie), Fulham - Newcastle 5:2 (59., 65. a 89. Dempsey, 52. Murphy z pen., 68. Zamora z pen. - 43. Guthrie, 85. Ben Arfa), QPR - Wigan 3:1 (33. Helguson z pen., 45. Buzsaky, 81. Smith - 66. Rodallega), Stoke - West Bromwich 1:2 (86. Jerome - 35. Morrison, 90.+1 Dorrans), Sunderland - Swansea 2:0 (14. Sessegnon, 85. Gardner), Wolverhampton - Aston Villa 2:3 (21. Kightly, 31. Edwards - 51. a 84. Keane, 11. Bent z pen.), Bolton - Liverpool 3:1 (4. M. Davies, 29. Reo-Coker, 50. Steinsson - 37. Bellamy).

Reklama

Související témata: