Hlavní obsah

Chelsea přemohla Q. P. R., Čech zazářil v závěru. Kuijt poslal dál i Liverpool

PRAHA

Fotbalisté Chelsea rozhodli v pokračování FA Cupu gólem z penalty, jinak se i přes převahu prosadit nedokázali. V bezpečnostně mimořádně rizikovém londýnském derby porazili městského rivala Queens Park Rangers 1:0. Z přímého souboje dvou českých brankářů v jednom utkání sešlo, na hřišti se objevil pouze Petr Čech a skvělým zákrokem v závěru vychytal pro Chelsea postup.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují s trenérem Villas-Boasem

Článek

Přes nabitou atmosféru a emoce, které se přenášely z říjnového vzájemného duelu v lize, dlouho na hrací ploše vládl relativní klid. Domácí publikum jen bučením reagovalo na každou akci Terryho, který byl po minulém duelu viněn, že rasisticky osočil Ferdinanda. Ten avizoval, že mu nepodá ruku... Asociace dokonce souhlasila, že tradiční zdravení se tentokrát zruší. Terry půjde kvůli skandálu před soud, Ferdinandovi vyhrožují smrtí. V týdnu se údajně v jeho poště objevil dopis s kulkou a klub se kvůli tomu obrátil na policii...

Oba celky dlouho hrály obezřetně. Šancí bylo poskrovnu, navrch měli hosté, ale nedokázali překonat Kennyho, který v bráně Q. P. R. tentokrát dostal přednost před Radkem Černým.

Klíčový moment přišel po hodině hry. Sturridge zařídil penaltu, emocí notně přibylo, domácí běsnili, že útočící hráč po kontaktu s Hillem pád nafilmoval.

Ale Mata se nenechal nijak znervóznit, oklamal brankáře a zařídil jedinou branku celého utkání, které ještě přineslo zranění nohy hostujícího Ramirese a už nejen slovní ataky diváků na Terryho. Předmět, který přiletěl z hlediště, ho ovšem nezranil.

Na stavu se nic nezměnilo ani v předlouhém nastavení. Ještě v 98. minutě excelentně likvidoval Čech gólovou Youngovu střelu.

V dalším taháku sobotního programu šel do vedení už v první půli Liverpool zásluhou Aggera po rohu, ale United ještě před pauzou vyrovnali, volejem pohotově pálil Pak Či-Song, ale opakování duelu v závěru odmítl Kuijt a poslal dál Liverpool..

Anglický FA Cup - zápasy 4. kola:
Q.P.R - Chelsea 0:1ON-LINE
Branka: 62. Mata z penalty.
Liverpool - Manchester Utd. 2:1ON-LINE
Branky: 21. Agger, 88. Kuijt - 40. Pak Či-Song.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.