Hlavní obsah

Uzdravený Vydra dal v premiéře za Watford dva góly v přípravě

Watford

Český fotbalový útočník Matěj Vydra vstřelil při premiéře za druholigový anglický Watford dvě branky. Po překonání zdravotních problémů pomohl v přípravě k výhře 3:0 nad Gillinghamem ze třetí nejvyšší soutěže, když skóroval ve 12. a 15. minutě.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra se v dresu Watfordu trefil dvakrát

Článek

Vydra, hostující z italského Udine, si musel na debut ve Watfordu počkat. Vyšetření na klinice v Londýně totiž odhalilo, že mu na noze, na které mu loni operovali přední zkřížený vaz, chybí zhruba pět centimetrů svalové hmoty oproti druhé končetině.

"Na konci minulého týdne jsem absolvoval vyšetření v Udine a ještě u svého operatéra v Římě. Ten konstatoval, že svalová hmota na obou nohou je stejná a můžu jít naplno do tréninku i zápasů," uvedl dvacetiletý hráč na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Po dohodě s vedením odehrál jen jeden poločas. "V minulých týdnech jsem docela dost trénoval a myslím, že mi to prospělo a cítím se velmi dobře. Dal jsem dva góly, z čehož mám radost, ale ostrá sezóna nám začíná až v sobotu Ligovým pohárem proti Wycombe. Není potřeba mé trefy přeceňovat," uznal bývalý hráč Jihlavy a Baníku Ostrava.

V jedenáctém celku minulé sezony druhé ligy, kde od léta působí společně s Danielem Pudilem, se mu zatím líbí. "Ve Watfordu se cítím dobře, trenér po nás chce aktivní hru a tým máme dobrý. Doufám, že soutěž dobře odstartujeme a bude se nám v sezoně dařit," uvedl Vydra.

Talentovaný střelec se dočkal uznání od kouče Gianfranka Zoly. "Ukázal, jaký přínos má pro mužstvo. Je fajn vidět, že si rozumí se spoluhráči," řekl italský kouč a bývalý útočník na oficiálním webu Watfordu.

Reklama

Související témata: