Hlavní obsah

Mancini bije na poplach. Citizens mají pět dnů na záchranu sezóny!

Praha/Manchester City

Ve dvou úvodních zápasech nového ročníku Premier League sice fotbalisté Manchesteru City neprohráli, jejich kouč Roberto Mancini ale přesto bije na poplach. Pokud prý obhájci titulu neutratí další peníze za posily, nemůže Mancini garantovat zopakování úspěchu. Uzávěrka přestupů je přitom za pět dní.

Foto: Phil Noble, Reuters

Při utkání Liverpoolu s Manchesterem City se dostali do varu oba trenéři. Vlevo kouč Citizens Roberto Mancini, vpravo Brendan Rodgers.

Článek

Manciniho nadzvedla nedělní remíza Citizens na hřišti Liverpoolu, kde Manchester nedokázal zvítězit už pošesté za sebou. A nebýt fatální chyby Slováka Martina Šrktela, který v závěru nahrál Carlosi Tévezovi na vyrovnávací gól, mohli hráči City odjet bez jediného bodu.

Podle kouče Citizens je jen jedna cesta k úspěchu. Další investice. „Musíme přivést nějaké hráče a zbývá nám na to pět dní," poukázal na páteční uzávěrku přestupů. „Čeká nás perný týden. Máme posily v hledáčku a pokusíme se je přivést," poznamenal Mancini.

Nejlépe placený kouč v anglické lize usiluje o Javiho Martíneze z Atlétika Bilbao, Stevana Jovetice z Fiorentiny a Daniele De Rossiho z AS Řím. Z hlavy již pustil Daniela Aggera, kterého chtěl za 20 miliónů liber přetáhnout z Liverpoolu.

Manciniho pláč po posilách příliš nekoresponduje s přestupovou politikou, kterou Citizerns letos v létě předvedli. Na rozdíl od minulých let totiž nijak zuřivě neutráceli a přivedli jen nadějného defenzivního záložníka Jacka Rodwella, jenž má v 21 letech už i zkušenosti z anglické reprezentace.

Hrůzu soupeřům má nahánět sestava opírající se o Balotelliho, Téveze, Džeka, momentálně zraněného Agüera či Adebayora, podle italského kouče ale do ideálního mixu stále chybí ingredience. Citizens v minulé sezóně získali po 44 letech titul v anglické lize.

Reklama