Hlavní obsah

Přijde Arsenal o svou hvězdu? Walcotta mu chce vyfouknout Liverpool

Londýn

Podepíše novou smlouvu, nebo odejde za lepšími penězi jinam? Fanoušci Arsenalu stále nevědí, jak bude vypadat budoucnost talentovaného fotbalisty Thea Walcotta. Anglický mladík má v Londýně smlouvu jen do konce sezóny a už v zimě by tak mohl odejít jinam. A políčeno na něj má konkurenční Liverpool!

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Bude Theo Walcott i na jaře střílet góly v dresu Arsenalu?

Článek

Trenér Arsenalu Wenger sice své hvězdě nabídl vylepšený kontrakt, ale Walcottovi je týdenní plat 75 tisíc liber zřejmě málo. I když říká, že mu o peníze nejde, novou smlouvu odmítá podepsat. V Arsenalu chce hrát pravidelně v útoku a nikoliv v záloze, jenže takové privilegium mu Wenger nechce dát.

Zálusk na třiadvacetiletého hráče už má Liverpool. Jeho manažer Brendan Rodgers podle deníku The Sun nabízí anglickému reprezentantovi plat 100 tisíc liber týdně (asi 3,1 miliónu korun).

Navíc prý trenér „Reds" zaručí, že Walcott bude hrát v útoku. Má to ale háček - Arsenal na mladého hráče tlačí, aby nový kontrakt podepsal do Vánoc. Jestli tak Walcott učiní, není jasné. "Rozhodnutí musí přijít v tomto termínu," trvá kouč Wenger na svém.

Liverpool má údajně připraveno asi osm miliónů liber jako odstupné, které je ochoten za Walcotta v zimě utratit. Vzhledem k tomu, že třiadvacetiletému hráči končí v létě smlouva, nemůže londýnský celek pomýšlet na větší peníze. Pokud by Walcott v Arsenalu vydržel až do léta a neprodloužil smlouvu, mohl by odejít úplně zadarmo.

Reklama

Související témata: