Hlavní obsah

Fotbalista Sunderlandu McClean už podruhé čelí výhružkám smrtí

Londýn

Fotbalistovi Sunderlandu Jamesi McCleanovi někdo na sociální síti Twitter vyhrožuje smrtí. Irský reprezentant dostal výhrůžný vzkaz údajně kvůli tomu, že minulý týden odmítl nastoupit v Den příměří s květem rudého máku na dresu. Policie začala případ vyšetřovat.

Foto: Fotobanka Profimedia

Fotbalista Sunderlandu James McClean.

Článek

Na Twitteru se minulý týden objevila zpráva, v níž se říkalo, že si McClean "zaslouží být zastřelen a jeho tělo vláčeno kolem památníku padlým".

Trenér Sunderlandu Martin O'Neill potvrdil, že fanoušci na McCleana při nedělním zápase s Fulhamem hučeli zřejmě kvůli tomu, že o týden dříve odmítl nastoupit s obrázkem makového květu. "Mám za to, že to má nejspíš co dělat s tou záležitostí z minulého týdne," řekl O'Neill. "V tomto světě je to ale svobodná volba," dodal.

Třiadvacetiletý McClean nečelí na sociálních sítích výhrůžkám poprvé. Poté, co po startech v severoirské reprezentační jednadvacítce začal hrát za seniorský tým Irska, se stal terčem hrozeb náboženského charakteru.

Ve Velké Británii si v Den příměří (11. listopadu) připomínají podepsání příměří po první světové válce, jinde se slaví jako Den válečných veteránů. Květ vlčího máku má symbolizovat krev prolitou na bitevních polích.

Reklama