Hlavní obsah

Ferguson vyloučil, že by v létě skončil. Den po 71. narozeninách ujistil: Dva tři roky ještě vydržím

Manchester/ Praha

To tak, aby z Old Trafford odešel. Je mu sice jedenasedmdesát a v Manchesteru United už působí dlouhých šestadvacet let, sir Alex Ferguson ovšem vyloučil, že by v létě u „Rudých ďáblů“ skončil. Skotský kouč chce ještě minimálně dva roky trénovat, takže všechny spekulace o příchodu Mourinha, Guardioly či Moyese z Evertonu jsou bezpředmětné. Vyplynulo to z rozhovoru, který Ferguson na Nový rok, tedy den po svých narozeninách, poskytl Abu Dhabi Sports.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson oslavil na Silvestra jedenasedmdesáté narozeniny, dva tři roky chce ale ještě trénovat.

Článek

Právě na Silvestra oslavil jedenasedmdesáté narozeniny, ale s trénováním Alex Ferguson skončit nemíní. „Žádná jednání o tom, kdo by mě měl nahradit, nejsou na pořadu dne. Ještě nějaký čas zůstanu," nechal se slyšet poté, co jeho Manchester United rozstřílel na Nový rok v jedenadvacátém kole Premier League Wigan na jeho hřišti 4:1 a udržel si tak sedmibodový náskok před obhájcem titulu Manchesterem City.

Dosáhl všeho, chce ale víc

„Byl to perfektní start do roku 2013, neboť sedmnáct kol před koncem soutěže máme stále sedm bodů k dobru," liboval si kouč United a přiznal, že ve fotbale už dosáhl absolutně všeho.

„Opravdu jsem dosáhl všeho, co jsem si kdy přál. Byla to pro mě skvělá cesta. Mohu se sice dívat zpátky, jenže jako manažer Manchesteru musím hledět hlavně dopředu. K dalším zápasům a vítězstvím. A to přesto, že to není vůbec snadné, neboť Premier League je stále těžší a evropský fotbal neustále silnější," uvolil se Ferguson i k rekapitulaci veleúspěšné trenérské kariéry.

O jednom by prý také věděl

Ta však v létě rozhodně neskončí, jak se v poslední době spekulovalo. „Doufám, že nějakou dobu ještě budu v Manchesteru United  působit," překvapil reportéry Abu Dhabi Sports, když se začali Fergusona vyptávat na jeho potencionální nástupce, jejichž jména se v poslední době skloňují. Na Mourinha z Realu, extrenéra Barcelony Guardiolu, kouče Evertonu Moyese...

„Existuje mnoho úspěšných a fundovaných manažerů, osobně bych o jednom také věděl. Pep Guardiola, José Mourinho, David Moyes k nim patří. Ale nevím, jaké jsou jejich plány a hlavně - kde budou za dva tři roky," naznačil Ferguson dokonce časový horizont, jak dlouho chce ještě na Old Trafford působit.

Chtěl by završit třicet let

„Po vrcholových manažerech bude vždy poptávka, fotbal je však hodně nejistý. I dobrý trenér může prohrát čtyři zápasy v řadě a je odvolán. Nikdo proto nemůže vědět, jak na tom budou za dva tři roky," naznačil Ferguson, že koketuje s myšlenkou završit na lavičce Manchesteru United tři desetiletí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.