Hlavní obsah

Hnus, odporný gangsterský byznys, štítí se kouč Redknapp obchodu s hráči v Anglii

Londýn

Z hráčských přestupů v anglické Premier League se stal odporný byznys s gangsterskými praktikami. Přesně tak situaci popsal respektovaný britský kouč Harry Redknapp, který se coby manažer Queens Parku Rangers vzdal všech aktivit v zimním přestupovém období. Jednání přenechal jiným členům klubového vedení s tím, že on už s tím nechce nic mít.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Harry Redknapp už nechce mít s hráčským trhem nic společného.

Článek

Poslední celek tabulky se tak zatím posílil jen o Tala Ben Haima a Loice Remyho. Z ostatních plánovaných transferů sešlo. Redknapp se nechal slyšet, že považuje jednání agentů za nehorázné a odmítá být součástí jejich praktik.

„Takové přestupové období, jaké probíhá nyní, to jsem ještě nikdy neviděl. Zdá se, že každý agent se snaží oškubat toho druhého," postěžoval si boss QPR před úterním zápasem proti Manchesteru City.

Redknapp při jednání o dalších posilách neuspěl. Vidí pesimisticky i možné angažování Rolanda, Petera Odemwingieho, Etienna Capouea a Mohameda Diameho.

„Tohle je jako válka gangů, je to děsivé. Když se snažíte získat hráče, jiný agent udělá vše proto, aby transfer překazil, pokud není do obchodu sám zahrnut. A snaží se vám vnutit někoho ze svých hráčů. Neuvěřitelné. Všichni se rvou o velké peníze – to je ten problém," cituje Eurosport slova kouče Rangers.

Jako prodavači zmrzliny

Následně přirovnal situaci k takzvané Zmrzlinové válce z Glasgow osmdesátých let, což byla válka gangů prodávajících drogy a kradené zboží ze zmrzlinářských vozů, která si vyžádala šest lidských životů.

„No ano, chovají se trochu jako prodavači zmrzliny v Glasgow. Když někdo vleze na jejich hřiště, zastřelí ho nebo jinak zneškodní. A nejde jen o osobu, která obchoduje s hráči. Jde o jednání s osobou kontrolující hráče, která chce být rovněž součástí obchodu. Nechal jsem tohle na našeho prezidenta. Já na to nemám žaludek, je to naprosto šílené," pokračoval Redknapp.

Rozčílil ho také zmařený přestup Yanna M'Vily, jenž dal na poslední chvíli přednost lukrativní nabídce z ruského Rubinu Kazaň. „Nakonec šlo jen o peníze. Podle mě by pro něj bylo dobrým krokem, jít sem hrát Premier League. Zdálo se, že u nás smlouvu podepíše. Pak ale přišli na poslední chvíli oni (Kazaň) vyšplouchli nás s těmi penězi, co mu nabídli," dodal kouč.

Reklama

Související témata: