Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal na asijském turné naděloval. Kanonádu řídil Rosický

Jakarta/Praha

Zase je zdravý a předvádí, kolik fotbalového kumštu v sobě má. Vydařený večer prožil v neděli kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. Se spoluhráči z Arsenalu smetli na asijském turné tamní výběr Indonésie 7:0 a dvaatřicetiletý český středopolař patřil mezi klíčové hráče zápasu. Na trávník přišel až po hodině hry, a přesto se během pouhých dvaceti minut podílel hned na čtyřech gólech londýnského týmu!

Tomáš Rosický proti výběru Indonésie

 
Článek

Arsenal byl před 60 000 diváků na Gelora Bung Karno Stadium v Jakartě pochopitelně favoritem, ale ještě v 65. minutě, kdy trenér Arséne Wenger poslal Rosického na hřiště, vedl jeho tým po střelách Walcotta a Akpoma „jen" 2:0. V závěrečné půlhodince se však Gunners rozstříleli.

Kanonádu odstartoval dvěma slepenými trefami v 70. a 73. minutě francouzský forvard Olivier Giroud, přičemž rozehrávku k jeho druhé brance připravil Rosický. Vzápětí český záložník rozebral domácí obranu se střelcem pátého úspěchu hostí Lukasem Podolskim a o chvíli poté poslal z levé strany typicky nártem přesný nadýchaný oblouček autorovi šestého gólu Krisu Olssonovi.

Galapředstavení ukončil čerstvý otec syna Tomáše v 86. minutě další parádní přihrávkou vzduchem na Girouda, po jehož sklepnutí míče hlavou uzavřel skóre nekompromisní střelou Thomas Eisfeld.

Po výhře absolvovali vítězové před plnými tribunami, na nichž byla řada fanoušků oblečená do klubových barev londýnského celku, čestné kolo. Další utkání v rámci turné čeká Arsenal ve středu proti Vietnamu.

Reklama

Související témata: