Hlavní obsah

Vydra si s Libercem asi nezahraje. Od angažmá ve West Bromwichi ho dělí hodiny, píší v Anglii

Praha
Aktualizováno

Těšil se, že si v dresu Udine zahraje proti Liberci v play off o účast v základní skupině Evropské ligy, jenže místo pikantního duelu ho nejspíš čeká brzký návrat na britské ostrovy. Podle anglických médií ho dělí od transferu do týmu West Bromwich Albion už jen hodiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra se nejspíš vrátí do Anglie.

Článek

Vydrovi by se tak splnil sen zahrát si anglickou Premier League, do níž se neúspěšně snažil v minulé sezóně probít s týmem Watfordu.

„Steve Clarke si už brzy připíše na soupisku Matěje Vydru poté, co se dohodl na útočníkově hostování. Očekává se, že kouč Baggies dotáhne angažování forvarda Udine do konce v průběhu 24 hodin," napsal v pondělí ráno server Sky Sport.

Úspěšně prošel lékařskou prohlídkou

Podle listu Daily Mail Vydra o víkendu úspěšně prošel ve WBA lékařskou prohlídkou.

Český reprezentant, jenž byl coby autor 20 gólů ve 27 zápasech v minulé sezóně vyhlášen hráčem roku anglické druhé ligy, dorazí v pondělí do Prahy na sraz národního týmu před přátelským duelem s Maďarskem.

Informace z Anglie potvrdil i kouč národního týmu Michal Bílek. „Matěj odjel do Anglie podepsat smlouvu s West Bromwichem, proto tady není," vysvětlil kouč Vydrův opožděný příjezd na sraz.

Zároveň útočníkovi přesun do Premier League posvětil, i když upozornil na možné komplikace nového angažmá těsně před startem soutěže. „Vypadá to, že by mohl hrát pravidelně. Je rád, že si zahraje anglickou ligu. Jestli udělal dobře, to se uvidí až po čase. Každopádně s týmem neabsolvoval přípravu, což není ideální," myslí si Bílek.

Na příjezd kamaráda a bývalého spolubydlícího z internátu do Prahy už se těší také novopečený reprezentant a útočník Liberce Michael Rabušic. „Doufám, že přijede s dobrou zprávou," usmíval se Rabušic s tím, že angažmá v Premier League by přál Vydrovi jednak jako kamarádovi, ale také z důvodu případné absence obávaného kanonýra v dresu Udine při pohárovém měření sil se Slovanem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.