Hlavní obsah

Čech v divoké přestřelce třikrát lovil míč ze sítě, přesto dál stíhá Rosického Arsenal

Praha

Chuďas si málem vyšlápl na boháče. Fotbalisté Sunderlandu jsou posledním týmem tabulky anglické Premier League, přesto se doma ve středečním duelu 14. kola ujali vedení nad Chelsea. Vysoký favorit aspirující na mistrovský titul měl až do konce zápasu co dělat. Petr Čech třikrát inkasoval, nakonec však Blues přece jen slavili divokou výhru 4:3. Rozhodující gól si outsider dal vlastní...

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Když Jozy Altidore (číslo 17) dal Petru Čechovi první gól, nikdo netušil, jakou přestřelku mezi Sunderlandem a Chelsea rozpoutal...

Článek

Tři inkasované góly na zápas, to rozhodně není norma, kterou by chtěl jakýkoliv brankář držet. Petra Čecha však nakonec nemusely mrzet.

„Mohl jsem mít sice jubilejní 150. čisté konto v lize, ale vyhrát 4:3 je lepší, než kdybychom tady hráli 0:0. Důležitější jsou výsledky týmu než moje osobní statistiky," ujistil brankář Chelsea na svých webových stránkách.

Mourinhův soubor tak dál ztrácí jen čtyři body na vedoucí Arsenal. Kanonýři i s Tomášem Rosickým v sestavě splnili roli favorita a porazili Hull 2:0.

Smutným hrdinou Bardsley

Smutným hrdinou velké přestřelky byl obránce Phil Bardsley ze Sunderlandu. V 86. minutě sice snižoval na konečných 3:4, dvě minuty před tím ovšem zamířil také do vlastní sítě. Favoritovi se tak postaral o vítězný gól... Dvakrát se za hosty trefil Hazard, jednou Lampard.

„Vybojovali jsme důležité tři body. Vítězství mohlo být i snazší, ale soupeř dal tři góly po standardních situacích, což naše plány trochu zkomplikovalo. Přesto jsme dokázali Sunderland přestřílet, vytvořili jsme si i další šance, ale neproměnili je. Je důležité, že jsme pokračovali na vítězné vlně a udrželi kontakt s čelem tabulky," pochvaluje si Čech.

Chelsea hraje v dalším kole v sobotu na hřišti Stoke City, vedoucí Arsenal v neděli hostí nebezpečný Everton.

Reklama

Související témata: